Ferštapen bi već mogao biti u problemu zbog svog Aston Martin Valkyrie modela

Šampion Formula 1 šampionata Maks Ferštapen nedavno je preuzeo ključeve svog novog Aston Martin Valkyrie modela, ali sudeći prema izveštajima, snimak njegove vožnje po Francuskoj može ga dovesti u velike probleme sa lokalnom policijom...

U tom videu, holandski trkački vozač može biti viđen kako putuje kroz Canta-Galet tunel na deonici A8 autoputa između Marseja i Nice. Suvozač je snimao legendarnog trkača za volanom i u jednom trenutku je uhvatio digitalni cajger smešten u centru volana koji je očitao 124 km/h. Ovo naravno nije ništa za mašinu kojom upravlja, ali je definitivno nešto što ga može dovesti u sukob sa zakonom jer je, prema informacijama koje imamo, u ovom tunelu ograničenje brzine devedeset.

Detalji vezani za Aston Martin Valkyrie model koji je vlasništvu Maksa Ferštapena nisu poznati javnosti, ali bez problema možemo tvrditi da ga je on naručio kada je prvi put predstavljen 2016. godine, kada je još bio poznat kao AM-RB 001. Ferštapen se takmičio sa odličnim Red Bull Racing timom još od 2016. godine, a iako se njegov sponzorski F1 ugovor završio sa Aston Martinom početkom 2020. godine, kada je Lorens Strol kupio britanskog proizvođača, Red Bull Advanced Technologies odeljenje nastavilo je da razvija Valkyrie seriju zajedno sa brendom.

Valkyrie automobil nije poseban samo zbog svog ekstremnog dizajna i fokusa na aerodinamici, već takođe i zbog svog motora. Ispod ultra-lake šasije od ugljeničnih vlakana ove linije nalazi se moćni V12 agregat unutrašnjeg sagorevanja i zapremine 6,5 litara kompanije Cosworth, koji stiže u pratnji električnog motora kako bi kombinovano stvarali 1.160 ks i 900 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group