E39 BMW M5 model sa više od 800.000 pređenih kilometara

Kada se radi o modelima performansi, uprkos tome što je njihovo postojanje bazirano na uživanju u vožnji, brojni često ostaju u garažama veći deo svog života...

Druga, daleko praktičnija vozila kao što su sportski sedani neretko ispod kaiša nabace ogromne kilometraže, ali ovaj E39 BMW M5 predstavlja potpuno novi nivo.

Ovaj posebni BMW M5 poseduje neverovatnih 873.069 pređenih kilometara na odometru. Ovo je kilometraža dovoljna kako bi se oko Zemlje okrenulo dvadeset i jedan put ili vozilo od naše planete do Meseca 2,27 puta. Dodatno, model koji možete videti na snimku ispod sa lakoćom može biti E39 M5 primerak sa najvećom pređenom kilometražom na svetu.

Kada se sve stvari uzmu u obzir, ovaj M5 je ipak u prilično dobrom stanju, tako da ni njegova Sterling Grej farba, niti karoserija ne poseduju bilo kakve ozbiljne defekte, dok je braon enterijer održavan u originalu i uglavnom su odsutni vidljivi tragovi habanja. Pored činjenice da automobilu nedostaje hauba, što je namenski odrađeno zbog radova koji su u toku, on sveukupno deluje kao da je u solidnom stanju.

Vlasnik ovog modela tvrdi da je unutra originalni motor, sa originalnom vođicom razvodnog lanca i da na pravo iznenađenje on nije zahtevao bilo kakve interne radove nakon što je prevalio pola miliona. Sa činjenicom da je ovaj agregat stvarao 394 ks i 500 Nm obrtnog momenta kada je bio nov, bilo bi veoma interesantno videti koliko je snage ostalo ovom M5 V8 agregatu sa 4,9 litara zapremine nakon svih ovih godina i kilometara koje je prevalio.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group