Dva savršena i specijalna Corvette C1 modela odlaze na aukciju

Dva predivna C1 Corvette modela uskoro će se naći na aukcijskoj porodaji koja će istaći neke od najboljih tehnologija koje su ikada izašle iz pogona kompanije Chevrolet...

Svaki od ovih automobila poseduje dopadljive sličnosti i definišuće razlike koje ih čine veoma poželjnim. Oba automobila biće prodata auicijski na 2022 Palm Beach događaju, koji se održava od sedmog do devetog aprila. Stariji od dva jeste 1961 Corvette finiširan u boji koja se zove Orion Silver. Druga mašina dolazi iz 1962. godine i nju krasi Champagne Mist nijansa.

Silueta C1 modela predstavlja sam pojam klasične izrade, ali način na koji ovi automobili akcentuju svoj oblik najinteresantniji je od svega. Stariji model dolazi sa nešto konvencionalnijim stilskim karakteristikama nalik tradicionalnim hromiranim elementima karoserije i belo ofarbanim panelima na bokovima automobila.

Mlađe izdanje odskače od ove tradicije sa finišima uklapajućih boja, nedostatkom zadnjeg branika i unikatnim stilskim linijama koje kreću od kočionog kanala i pružaju se nazad ka vratima. On takođe ne poseduje bočne retrovizore, stoga čitav izgled predstavlja pravo specijalno izdanje od vrha haube do donje linije gepeka.

Oba klasična modela poseduju moderne pogonske sklopove, a uprkos tome što je agresivniji u poređenju sa svojim starijim bratom, model iz 1962. godine poseduje nešto manje snage. Ovaj automobil poseduje LS7 V8 dobar za 505 ks i svu snagu šalje na zadnju osovinu putem osmostepenog automatskog menjača.

Primerak iz 1961. godine poseduje masivnu V8 jedinicu od 6,2 litara koja proizvodi 650 ks i šalje ih na točkove putem četvorostepenog automatika. Svakako bi svi voleli da vide nešto više brzina na ovakvom modelu, ali sa moćnih 650 ks četiri su sasvim dovoljne kako bi automobil poleteo iz mesta.

Šasija ovog modela postavljena je na Art Morrison GT Sport nezavisnom prednjem vešanju i ovo je jedan od razloga zbog kojih bi stariji model bio poželjniji za svakog kupca. Naravno, četvorostepeni automatski menjač i ne toliko upadljiv izgled, kao što su ga imali neki prethodni modeli, mogu predstavljati problem za nekoga, ali ovaj automobil je toliko lep da bi svako poželeo da ga vozi bez preteranog razmišljanja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group