Corolla model sa više od dva miliona kilometara ispod kaiša i dalje besprekorno funkcioniše

Jedan Toyota Corolla model iz 1993. godine, savršeno služi svom vlasniku nakon dva miliona pređenih kilometara i kako deluje njegova misija još uvek nije završena...

Sedamdesetdvogodišnji Grejem Hebli kupio je svoj Corolla automobil dvehiljadite, kada je imao svega 80.000 pređenih kilometara ispod kaiša, ali je odlučio da se taj broj drastično poveća. Ovaj vlasnik je radio kao izvođač dostave novina, što mu je itekako pomoglo da nagomila pređenu kilometražu sa svojim radnim modelom.

Šest dana u nedelji, on je vozio svoj japanski model od Velingtona do Novog Plimuta i nazad, jer ga je njegov posao vodio širom Novog Zelanda. Njegove vožnje trajale su u proseku oko četiri sata i četrdeset i pet minuta svakoga dana. Ovo znači da je njegov pouzdani kompanjon putovao preko pet hiljada kilometara nedeljno, odrađujući svaki metar sa originalnim motorom i menjačem, koji su stigli sa njim kada je kupljen.

Hebli je očigledno zaljubljen u svoj Corolla model, koga može videti kao svog saradnika i prijatelja sa ove tačke gledišta i servisira ga predano svakog 14. u mesecu kako bi osigurao da nastavi sa svojim dobrim radom. Razgovarajući sa novinarima New Zealand Herald publikacije, mehaničar Džon Šerman potvrdio je impresivnu kilometražu na odometru ovog modela nakon što ga je servisirao.

Kako je izjavio: „Da nisam radio lično na njemu, ne bih verovao. Ne bih verovao da ovaj model može da izgura dva miliona bez većih havarija“. Šerman je nastavio, naglašavajći da je ovo najveća pređena kilometraža koju je ikada video na automobilu u svojoj karijeri, dodajući da je na drugom mestu vozilo sa 700.000 km ispod kaiša, što deluje kao sitnica u poređenju sa ovim Corolla modelom.

Mehaničar veruje da su tip vozila u kombinaciji sa posvećenošću njegovog vlasnika i brizi koju je uložio tokom godina u česte servise i održavanje, glavni činioci njegove dugovečnosti. Hebli nema nameru da penzioniše svog ljubimca ili sebe, makar ne još uvek, naglašavajući: „Kako da ne volite ovaj automobil? Bilo šta da uradite on vam vraća petostruko. Kako stvari stoje, ovaj model može i mene da nadživi sa lakoćom“. Na pitanje o istoriji vozila, njegov vlasnik je izjavio da je pre nego što ga je on kupio, njegov Toyota Corolla model služio kao dostavno vozilo za čips u Tokiju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group