Bugatti priprema naslednika za svoju legendarnu Chiron liniju

Bugatti je potvrdio da će njegova sledeća generacija hiperautomobila biti predstavljena sledeće godine pre nego što krene u proizvodnju 2026. godine, označavajući kraj slavne Chiron ere.

Ovaj kultni automobilski brend je takođe najavio penzionisanje Ahima Anšajta, direktora dizajna koji se nalazi na ovoj funkciji od 2004. U intervjuu, Anšajt je rekao da će naslednik Chirona, koji tek treba da bude imenovan, debitovati sledeće godine i stići sa hibridnim pogonom.

Bugatti hiperautomobil sledeće generacije biće prvi model koji će biti lansiran pod vođstvom Mate Rimca koji je preuzeo funkciju generalnog direktora novog Bugatti Rimac kompanije. Dok je hrvatski početnik stekao ime u industriji sa svojim rekordnim električnim hiperautomobilima i EV tehnologijom, naslednika Chirona će pokretati hibridni pogonski sklop sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem kao primarnim izvorom energije. Francuski proizvođač je već potvrdio da to neće biti legendarni W16 pogon, međutim, specifičnosti nisu otkrivene. Najverovatnije će hibridni pogonski sklop koristiti V8 motor uz pomoć električnih motora.

Od kada je Veyron debitovao pre skoro 20 godina, sve Bugatti hiperautomobile pokreće proslavljeni 16-cilindarski motor. Novi hibridni pogon će definitivno promeniti karakter i ličnost koji su postali sinonim za legendarnog proizvođača automobila u poslednje dve decenije, ali, Mate Rimac je u prošlogodišnjem intervjuu potvrdio da će predstojeći hibridni hiperautomobil biti „potpuno lud“. Što se tiče cene, Bugatti nije otkrio ništa, međutim, nećemo biti iznenađeni ako bude blizu 5 miliona dolara.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group