Bivši Hamiltonov egzotični ljubimac teško oštećen nakon susreta sa zidom

Više slika

Više slika

Unikatni Pagani Zonda 760 LH model, koji se nekada nalazio u vlasništvu Luisa Hamiltona, ozbiljno je oštećen u jednom incidentu prošle nedelje...

Sada je snimak sa kontrolne table ovog nesrećnog automobila postao dostupan na mreži i predstavlja nam trenutak kada se udes dogodio, otkrivajući sve što je prethodilo konačnom ishodu, zbog koga ovo umetničko delo od automobila trenutno izgleda kao Hamiltonova trkačka karijera.

Nesreća se dogodila nedugo nakon što je vozač Zonda modela ušao u Panmaengah tunel na trasi A55 autoputa u Severnom Velsu. Na snimku možemo videti i čuti da je vozač agresivno dodao gas moćnog italijanskog unikata ubrzo nakon što se dokopao tunela, najverovatnije želeći da oslobodi spektakularnu pesmu koju stvara njegov veličanstveni V12 agregat, zapremine 6,5 litara i unutrašnjeg sagorevanja.

Međutim, u momentu kada možemo čuti da je motor u potpunosti oslobođen, zadnji točkovi automobila gube dodir sa tlom što dovodi do njegovog naglog zanošenja ulevo i zakucavanje u stranu tunela, što objašnjava ekstenzivna oštećenja koja je pretrpeo sa obe strane. Odmah nakon udarca, vozač je zaustavio nesrećni Pagani i moguće je videti kako izlazi iz automobila, signalizirajući ostalim učesnicima u saobraćaju da nema povređenih.

Fotografije nastale nakon udesa koje su krenule da kruže internetom, predstavljaju nam automobil sa prednjim krilima i prednjim točkom sa vozačeve strane prilično teško oštećenim, sa šoferšajbnom iznad njih koja je takođe pukla.

Moguće je primetiti da su oba točka sa suvozačeve strane potpuno deformisana, što samo naglašava da je došlo do ozbiljnih oštećenja na vešanju Pagani modela. Kada se u obzir uzme silina udarca, deluje potpuno neverovatno to što je karoserija od ugljeničnih vlakana ostala u jednom komadu, ali ovo samo potvrđuje da bi manje egzotičan automobil u sličnim uslovima bio kompletno demoliran.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group