Bavarski BMW uči nove vlasnike kako pravilno da koriste svoje modele

Moderni automobili su napredniji nego ikada, a kao takvi, neretko zahtevaju nešto više finesa kako bi funkcionisali u poređenju sa starim modelima...

Uprkos tome, oni su i dalje mehaničke mašinerije koje se mogu pokvariti, dok BMW u svom poslednjem videu uči ljude pravilnom korišćenju novih modela. Snimak je podeljen sa nekoliko pogonskih sklopova njihovih M modela visokih performansi, sa glavnom zvezdom, predivnim potpuno crnim M3 Touring modelom, ali prakse koje nam inžinjeri bavarskog brenda objašnjavaju definitivno se mogu primeniti i na drugim vozilima. Prateći ove savete možemo zaštiti motore od oštećenja, istovremeno produžavajući život našim automobilima.

Za prvih 1.000 kilometara novog BMW modela, kompanija predlaže vožnju pri nižim brzinama, bez prelaženja 5.000 obrtaja u minutu i brzine od 170 km/h. Takođe je najbolje izbegavati bilo koje situacije koje potencijalno mogu postaviti motor pod teška opterećenja, čak i u okviru pomenutih ograničenja brzine i obrtaja. Ovo uključuje žestoka šaltanja iz veće u manju i kontrolu starta.

Od toga, prvih hiljadu do dve hiljade kilometara i dalje je predloženo da se vozi u pomenutim okvirima, ali vozačima se sugeriše da ograničenja podignu do 6.000 rpm i 210 km/h. BMW takođe naglašava korisnicima da izbegavaju naprezanje motora pri visokim obrtajima u prvoj, drugoj i trećoj brzini. Kada se stigne do dve hiljade pređenih kilometara, onda je vreme za prvi servis automobila, posle kog su kupci valjda u mogućnosti da koriste njihov pun potencijal.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group