Baterija električnog bicikla eksplodirala na punjaču u kući

Električna vozila se nalaze u svakom opsegu, ali istovremeno sa sobom donose nekoliko mana koje uglavnom ne možemo povezati sa standardnim modelima koji poseduju motore unutrašnjeg sagorevanja...

Jedan vlasnik električnog bicikla lično je doživeo jedan od ovih neprijatnih problema – termalni beg. Lokalna vatrogasna jedinica iskoristila je snimak incidenta kako bi obezbedila korisni podsetnik za sve ljude koji poseduju električne bilickle.

Dok se prelaz na električna vozila obuhvata svet kao šumski požar, električni bicikli postali su samo jedan mali deo ove velike promene. Bezbrojni brendovi iskočili su tokom vremena kao pečurke posle kiše kako bi ispunili zahteve za velikom potražnjom litijum-jonskih baterija u ovkiru izvora energije. Zbog brojnih razloga, ova vrsta baterija ponekada može iskusiti termalni beg, što je stanje tokom koga postaju previše vrele i na kraju eksplodiraju.

U slučaju ovog snimka, svi su izgledi da je do izbijanja vatre došlo zbog prepunjavanja, dok u početku ovog kratkog klipa možemo videti vilasnika koji se približava delu stana gde se baterija nalazila na punjaču, povlačeći se trenutak pre nego što je vatromet krenuo. Soba je ubrzo postala ispunjena dimom i varnicama kako se vatra širila.

Ovaj slučaj se dogodio u Velikoj Britaniji, gde lokalni mediji sugerišu da slučajevi požara izazvanih baterijama broje i do šest nedeljno. Vatrogasno odeljenje Vest Midlandsa odogovorilo je na ovaj slučaj veoma brzo i njegovim ljudima trebalo je pola sata da ugase požar, preneo je BBC. Ovo odeljenje pružilo je takođe svojim sugrađanima koji poseduju električne bicikle nekoli veoma korisnih saveta, uključujući i taj da ih nikada ne ostavljaju na punjaču nakon što su u potpunosti pune.

Ovo takođe znači da litijum jonske baterije takođe nije pametno ostavljati na punjaču otkom noći takođe. Proizvođači ovih izvora energije često uključuju slična upozorenja, zajedno sa dodatnim instrukcijama tokom proizvodnje električnih bicikli. Teško je reći tačno o kom se brendu radi u slučaju ovog posebnog modela koji vidimo na snimku, ali je definitivno reč o mauntin bajku ili nečemu sličnom, što na sebi nema nikakve jasne tragove brendiranja, niti poseduje bilo šta što ga može istaći u moru drugih.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group