Alat koji vam je preko potreban u automobilu

Više slika

Više slika

Možda će vam automobil bez alata biti prostraniji, ali nikada ne znate kada će vam baš taj alat zatrebati...

Veliki broj muškaraca ne nosi alat u svom automobilu. Razlozi su mnogobrojni i mi se nikako ne slažemo sa njima. Svaki vozač mora da ima odgovarajući alat u svom automobilu, jer se nikada ne zna, kada će taj alat zatrebati.

Odlučili smo da vam predstavimo alat koji, po našem mišljenju, svaki vozačl mora da ima u gepeku svog automobila.

1. Ključevi i dizalica za skidanje točka

Iako novija i modernija kola dolaze sa fabričkom dizalicom i ključevima, neki automobili to nemaju. Zbog toga je neophodno da u svom automobilu, pored rezervne gume, imate i odgovarajući alat za zamenu. Ako vam guma pukne, morate biti spremni da je zamenite, a bez dizalice i ključa, to nećete moći.

2. Čekić za staklo

Ovu stvar možda nikada nećete upotrebiti, ali to bi bilo najpolje po vas. Ipak, predlažemo vam da i ovaj čekić držite pri ruci. Ovaj ćekić je posebno napravljen za lomljenje stakla. Koristi se kada vozač upadne u vodu i krene da tone sa svojim automobilom. Zbog elektronike u automobilu, prozori  u vodi prestaju da rade, a otpor vode sprečava da lagano otvorite vrata u vodi. Zbog toga vam ovaj čekić može spasiti život, jer ćete uz pomoć njega lako slomiti prozor i isplivati iz potopljenog automobila.

3. Multifunkcionalni ključ sa inbusima

Umesto da nosite gomilu ključeva, kupite neki od mnogobrojnih multi-ključeva koji sadrže nekoliko opcija. Ovaj tip ključa ili odvijača pomoćiće vam sa svim tipovima šrafova koji se nalaze na vašem automobilu. Potrudite se da nađete i odgovarajuće inbuse i odvijače, jer će vam i to možda biti potrebno.

4. Fransucki ključ

Za velike i „zapekle“ šrafove, rešenje je francuski ključ. Podesivi francuski ključ može samostalno da vam pomogne da odvijete različite šravofe i da promenite određene delove, kao što je akumulator ili slično.

5. Sajla za vuču

Iako ovo možda nije klasičan komad alata na koji smo navkli, vuču za sajlu možemo tretirati tako. Kvarovi na automobilu su nepoželjni, ali nikada ne znate kada se mogu desiti. Uz pomoć sajle, uspećete uspešno da prešlepujete automobili na željenu lokaciju.

6. Leatherman multifunkcionalna klješta

Ova klješta mogu da seku žice, plastiku, mogu da odvrću i zavrću šrafove pa čak i da otvore boce i flaše. Ova korisna stvarčica je zaista vrlo potreban alat u svakom automobilu koji će doneti mnogo koristi vozačima koji se nađu u nevolji.

Zapamtite, sa pravim alatom, svaki posao je lak.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group