Mulliner predstavlja nove kupe verzije bazirane na GT seriji

Mulliner divizija kompanije Bentley radi sve na savršen način po pitanju prodaje serijskih automobila sa najvišim nivoom opreme, nalik Continental GT, Flying Spur i Bentayga serije, ali i specijalnog Bacalar projekta za izgradnju karoserije...

Po pitanju poslednjepomenutog projekta, britanska kompanija je već razvila svoj drugi model koji će prema navodima predstavljati W12 kupe, baziran na Continental GT Speed automobilu. Svih dvanaest jedinica predivne Bentley Mulliner Bacalar serije kabrioleta, rasprodato je u roku od nekoliko dana uprkos ceni od gotovo 1,8 miliona evra. Prema Autocar publikaciji, baš iz ovog razloga, naslednik ove serije u kupe varijanti biće ponuđen u seriji od 25 jedinica, sa cenom koja će se kretati od 1,5 do 2 miliona funti, ali će veliki broj ovih automobila prevazići ove cifre zbog velikog broja opcija za personalizaciju.

Po pitanju dizajna, drugo Mulliner izdanje biće slično Bacalar automobilima i preuzeće inspiraciju sa 2019 EXP 100 GT koncepta. Ovo znači da će najverovatnije imati integrisane ovalne LED farove, klasičnu Bentley prednju masku, velike usisnike vazduha i tanke LED farove. Autocar navodi da će ovo biti prvi projekat vođen dizajnerom Andeasom Mindtom, koji je preuzeo kormilo od Štefana Sielafa kao direktor dizajna kompanije Bentley, početkom ove godine.

Novi Mulliner deliće svoju šasiju sa Bentley Continental GT Speed modelima, što znači da će imati čvršću postavku vešanja, upravljanje na sva četiri točka, elektronski kontrolisani diferencijal ograničenog proklizavanja na zadnjoj osovini i karbonsko-keramičke kočnice. Baš kao i Bacalar, ovaj model će biti opremljen šestolitarskim W12 agregatom, dobrim za 650 ks i 900 Nm obrtnog momenta, matiranim na osmostepeni automatski menjač i pogon na svim točkovima.

Novi model Mulliner divizije prema izvorima biće predstavljen u proizvodnoj formi 2023. godine i obeležiće osmu deceniju saradnje sa kompanijom Bentley. Kupe ograničene proizvodne serije najverovatnije će predstavljati jedan od poslednjih W12 automobila, pre nego što se ovaj proizvođač oprosti od motora sa unutrašnjim sagorevanjem i krene u potpunu elektrifikaciju.

Čitav opseg Betnley ponude biće elektrifikovan do 2026. godine, u procesu koji je već startovao sa Bentayga Hybrid i Flying Spur Hybrid linijama. Britanski proizvođač automobila takođe radi na svom prvom potpuno električnom automobilu koji će biti baziran na Artemis platfromi, a za njega se očekuje da će naslediti dizajnerski jezik prethodno predstavljen EXP 100 Concept modelom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group