Kako izgleda krstariti noću neverovatnim Rolls-Royce Ghost modelom

Razgovor o novoj generaciji Rolls-Royce Ghost  modela bez upotrebe brojnih prideva prosto je nemoguć...

Za ovo postoji dobar razlog, zbog toga što je ovo najluksuzniji, najelegantniji i najlepši model limuzine koju novac danas može kupiti.

Kada je prvi put predstavljena prošle jeseni, svi u svetu automobilizma imali su priliku da vide šta je poslednje što ova linija nudi putem brojnih video i pisanih recenzija. Sada imamo priliku da vidimo nešto što nikako ne predstavlja tipično predstavljanje modela koji je tih kao crkveni miš, ali je istovremeno potpuno novi i do sada najinteresantniji način da saznamo nešto više o tome kako izgleda sedeti za volanom ovog umetničkog dela autoindustrije i krstariti ulicama noću.

2021 Ghost predstavlja epitom Rolls-Royce kompanije više nego bilo koje izdanje pre njega. On je izgrađen na istoj platformi kao Phantom i Cullinan linija, za razliku od prošlih koji su bazirani na sedmoj seriji kompanije BMW, tako da su modeli nove linije u startu daleko prefinjeniji. Unutra je moguće i dalje pronaći pojedine nemačke sekvence, ali osim togaa, ovo je prava britanska luksuzna mašina, opremljena naprednim vešanjem, upravljanjem na svim točkovima i brutalnom V12 jedinicom zapremine 6,75 litara, praćenom sa dva turbo punjenja, zajedno zaduženim za pružanje performansi nalik sportskim modelima, doduše sa manje uzbuđenja.

Ova jedinica pruža 563 ks i 850 Nm obrtnog momenta, omogućujući velikoj limuzini da ubrza do sto iz mesta za svega 4,6 sekundi i razvije maksimalnu brzinu od 250 km/h. Baš kao i sve ostalo što se vezuje sa Rolls-Royce imenom, Ghost model ne predstavlja ništa pristupačno u bilo kom smislu. Njegova startna prodajna cena dolazi sa cifrom od 280.000 funti, dok sa svim pratećim pogodnostima u odabranom paketu ova cena može biti drastično bliža cifri od pola miliona.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group