Subaru WRX se prepolovio prilikom sudara sa bagerom za čišćenje snega

Na sreću, svi uključeni su izašli bez povreda, ali je to poslednji put da se Subaru o kom govorimo kreće pod sopstvenim pogonom...

Subaru WRX ima reputaciju da je veoma sposoban u uslovima puta koji nisu idealni. Međutim, ako dodate saobraćaj, bager za čišćenje snega i neuspešan pokušaj preticanja, stvari mogu vrlo brzo krenuti nizbrdo. U slučaju jednog takvog incidenta zabeleženog na kameri u automobilu, WRX je napustio mesto nesreće u dva jasno različita dela.

Ovaj video dolazi od Državnog odeljenja za saobraćaj države New York, koje ga je koristilo kako bi vozače podsetilo na opasnosti u snežnim uslovima. Snimak potiče iz kamiona sa snežnim plugom koji putuje jednim putem sa dve trake u Adirondak planinama. Subaru u pitanju se pojavljuje pri kraju pokušaja preticanja, dok kamion počinje da skreće levo.

Uslovi su suviše klizavi, a Subaru nema dovoljno vremena da se vrati u svoju traku. U poslednjem trenutku, ovaj model je otišao dovoljno daleko kako bi izbegao direktan sudar sa plugom, ali je njegov zadnji deo ipak zakačen i praktično otcepljen od prednjeg dela automobila. Uništenje koje je usledilo jasno je vidljivo na fotografijama koje je napravio prolaznik, Erik Ghirarduzzi.

Kako ovaj prolaznik kaže, a mi se 100 % slažemo, pravo je čudo to što niko od učesnika ovog incidenta nije ozbiljnije povređen. NYSDOT (Državno odeljenje za saobraćaj države New York) je takođe navelo u svom postu da niko nije povređen kao rezultat nesreće.

Ukoliko malo bolje proučimo priloženi video snimak, on će nam ukazati na nekoliko veoma loših odluka koje je doneo vozač Subaru modela, a koje su dovele do ove nesreće. Pre svega, preticanje po snegu i bljuzgavici je samo po sebi upitno. Osim toga, deluje nam da je vozač automobila krenuo u preticanje na delu puta koji se savija udesno, što je svakako ograničilo njegov pogled i vidljivost saobraćaja koji dolazi iz suprotnog smera. Na kraju, on je preticao poluprikolicu kamiona, što je povećalo vreme koje mu je potrebno za izvođenje navedenog manevra.

Na svu sreću, vozač nije ozbiljno povređen, pa će tako imati priliku da poboljša svoje vozačke navike i podseti se nekih osnovnih pravila. NYSDOT nije naveo da li vozaču preti bilo kakva optužnica. Bez obzira na to, ovo je dobar podsetnik da se oprezno vozi u sumnjivim uslovima. Da je vozač Subaru modela odoleo želji za preticanjem, verovatno bi stigao na odredište sa netaknutim automobilom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group