Dokaz da Porsche Taycan nije za svakoga

Porsche Taycan je jedan od proizvodnih modela sa najboljim ubrzanjem na tržištu trenutno, ali kao i sa svakim moćnim automobilom, upravljanje njime zahteva određene veštine i brigu, što pojedini vozači nekada olako shvataju...

Video klip koji smo nedavno imali priliku da vidimo na reditu smiljen je sa kontrolne table električnog Taycan automobila. Za sada je ostaje nejasno gde je on tačno napravljen, dok vozaču ovog nesrećnog modela ostaje nada da ga njegova osiguravajuća kuća neće videti.

Na snimku možemo videti vozača kako se zaustavlja na sred puta, prebacujući model sistem kontrolisanog starta. Na potpuno zadovoljstvo svog saputnika, on popušta kočnice i ubrzava automobilom iz mesta do 188, kako smo u poslednjim kadrovima iz kabine mogli primetiti. Međutim, deluje kao da ovaj čovek za volanom nije primetio veliki kružni tok direktno ispred sebe i nastavio je da dodaje gas svom Porsche modelu.

Umesto da krene sa skakanjem po kočionoj pedalil, deluje da je ovaj vozač postepeno usporavao kako bi pripremio vozilo za ulazak u kružni tok i skretanje u desno, što nije mogao da izvede zbog nedovoljnog luka, prevelike brzine i nemogućnosti volana da smota toliko koliko je on možda mislio da može, zakucavajući se iskosa u betonske ivičnjake postavljene čitavim obimom.  

Bez previše vremena kako bi ispravio ovo proklizavanje, automobil se nasukao na travnatu površinu u centru kružnog toka. U ovom segmentu snimka deluje kao da je snimatelju ispao telefon iz ruke, ali možemo čuti sve prateće zvučne efekte udesa, koji ne deluje nimalo bezazleno.

Prema svemu sudeći, ugrubo ocenivši ovakav nemili scenario, možemo slobodno reći da je ovaj Tacan ozbiljno oštećen, ako ne i potpuno uništen tokom udesa.

Idiot at high speed from r/IdiotsInCars

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group