Predstavljen VW T-Roc

Volkswagen je na ženevskom auto salonu predstavio studijski T-ROC koji bi lako mogao da posluži kao direktna najava za novi proizvodni crossover, a u svakom slučaju najavljuje smer dizajna budućih generacija Volkswagenovih SUV/crossover vozila... 



Spoljašnji izgled konkretnog koncepta pre svega karakteriše plava Splash metalik boja, tzv. 3D maska motora, LED prednja i zadnja svetla i LED svetla za dnevnu vožnju, dodatna plastična zaštita karoserije, izraženiji lukovi blatobrana, 19-colne lakometalne felne, mnogi ukrasi i povrh svega, dvodelni sklopivi krov koji se može spremiti u prtljažnik.

Unutrašnjost je moderno i jednostavno uređena i bogato opremljena, a posebno se ističu dva velika ekrana, odnosno jedan 12,3-inčni koji čini instrumentnu ploču i drugi, na središnjem stubu, koji je središte infotainment sistema.

Za pokretanje ovog automobila je zadužen 2,0 TDI 4-cilindrični turbodiesel motor snage 184 KS (135 kW) i najvećeg obrtnog momenta od 380 Nm. Motor je uparen sa 7-stepenim DSG prenosom i 4Motion sistemom pogona na sva četiri točka. Na kraju dodajmo da će ovaj 1.420 kg težak automobil do 100 km/h ubrzavati za 6,9 sekundi i dostizati najveću brzinu od 210 km/h, a prosečna potrošnja mu se kreće oko 4,9 l/100 km uz emisiju ugljen dioksida od 129 g/km.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group