Na sajmu u Šangaju kompanija Smart predstavlja novi #3 SUV model

Više slika

Više slika

Smart će predstaviti svoj potpuno električni #3 SUV model na Shanghai Auto Show sajmu automobila pre nego što ova linija krene sa prodajom na kineskom tržištu krajem ove i stigne u Evropu početkom sledeće godine.

Proizvođač klasifikuje svoj novi model kao kompakt i uprkos tome što nema nikakve sumnje da će nešto više informacija o njemu ostati pod velom tajne sve do šangajskog sajma, kinesko Ministarstvo industrije i informativnih tehnologija objavilo je fotografije novog modela još prošlog novembra, tako da znamo da nova serija prati dizajnersku filozofiju #1 modela, ali je dosta veća.

Nešto podataka koji su dostupni javnosti navode da je Smart #3 4.400 mm dugačak, 1.800 mm širok i 1.600 mm visok. Nova linija poseduje međuosovinsko rastojanje od 2.785 mm i slične sveukupne dimenzije kao i VW ID.4 linija, dok je njegova baza takođe za 35 mm duža u poređenju sa modelom #1.

Za kotrljanje #3 modela zadužena je ista Geely Sustainable Experience Architecture (SEA) kao i u slučaju #1 linije, a iako kompanija Smart nije najavila pogonske opcije za svoj novi SUV, smatra se da će on biti ponuđen u nekoliko različitih konfiguracija. Na primer, za ulazne modele očekuje se da će biti pokretani električnim agregatom sa 268 ks koji će snagu slati na zadnje točkove, dok će vrhunska ponuda u Brabus izdanjima pored ove mašine dodati još jednu jedinicu dobru za 154 ks, montiranu napred, za kombinovanih 422 ks. Isto baterijsko pakovanje koje možemo pronaći u #1 seriji, najverovatnije će ponovo stići sa novom linijom.

Razgovarajući sa Auto News Europe publikacijom vezano za novi model, kao i o budućim planovima brenda, direktor Smart Europe brenda, Dirk Adelman, izjavio je da će njegova kompanija izbacivati po jedan novi model sve do 2027. godine. Jedan od ovih modela biće i #2, ime koje je rezervisano za nove mini modele koji će prema očekivanjima zameniti ForTwo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group