Suzuki stiže sa potpuno novom ponudom Swift modela

Više slika

Više slika

Suzuki najavljuje novu ponudu i brojna iznenađenja za Japan Mobility Show 2023...

Specijalno pripremljena postavka biće predstavljena na Japan Mobility Show 2023 sajmu automobila, dok verovatno najvažnije modele od svih predstavljaju pretproizvodni koncepti novih generacija Swift modela sa motorima unutrašnjeg sagorevanja, koji bi prema planu trebalo da stignu sledeće godine, zajedno sa eVX potpuno električnom SUV serijom, koja će ih pratiti i pojaviti se na tržištu 2025. godine.

Startujući od novog Swift modela, on će prema svemu sudeći izgledati prilično slično prethodniku po pitanju stila i proporcija, ali će uprkos tome predstavljati potpuno novu generaciju. Kada se malo bolje pogleda, jasno je da nova linija poseduje potpuno redizajniranu karoseriju sa nešto više oblih segmenata, riblja usta mrežastu masku hladnjaka, nove LED farove i dvotonsku liveriju. Kompanija Suzuki navodi da je novi Swift razvijen sa fokusom na zabavi tokom vožnje u svakodnevnom životu, a kao njegovi prethodnici, ovaj model će biti opremljen brojnim sistemima i asistencijama.

Ispod haube novog Swift modela naći će se visokoefikasni agregat nepoznatog kapaciteta. Iako Suzuki za sada drži sve informacije u tajnosti, ovaj agregat može predstavljati usavršenu verziju srednjeg hibridnog benzinca zapremine 1,2 litara, koji pokreće trenutnu generaciju. Japanski proizvođač je nedavno najavio i da će sledeće godine debitovati Swift Sport verzija nove linije na domaćem tržištu, tako da se ovaj snažniji model ne može očekivati kod nas sve do druge polovine, ako ne i pred kraj 2024. godine, ali to ostaje da vidimo.

Sledeću stavku na meniju za tokijski sajam predstavlja evolutivna verzija Suzuki eVX Concept modela koji je originalno lansiran prošlog januara kao potpuno električni mali SUV za globalno tržište. Eksterijer ovog modela zadržava bazne stilske karakteristike, ali donosi redizajnirane farove i masku hladnjaka, zajedno sa konvencionalnim retrovizorima i enterijerom koji su nedostajali na prethodnim reinterpretacijama. Sveukupno, novi koncept predstavlja nešto najbliže moguće proizvodnoj verziji koja će debitovati 2025. godine, iako se za tržišnu varijantu očekuje još nešto prizemniji dizjan, kao što je već potvrđeno špijunskim fotografijama.

Po pitanju specifikacija, Suzuki je ponovo potvrdio samo dimenzinje ovog modela, tako da znamo da će eVX biti dugačak 4.300 mm, širok 1.800 mm i 1.600 milimetara visok. Prema tvrdnjama, ova linija će ciljati ka prelaznom opsegu od 500 kilometara, što je nešto niže od prethodno sugerisanih 550, što je zaključeno u okvirima više nego optimističnog Indian MIDC sistema merenja. Potpuno električni SUV će posedovati poslednju generaciju elektronski kontrolisanog 4x4 pogona na svim točkovima i očekuje se da će stići u pratnji baterijskog pakovanja dobrog za 60 kWh.

Ostali izložbeni modeli uključuju pretproizvodne koncepte novih Spacia i Spacia Custom Kei kombija, koji će doneti poboljšanja po pitanju stila i komfora. Suzuki e Every Concept predstaviće japanskoj publici potpuno električni Kei kombi sa targetiranim prelaznim opsegom od 200 km između dva punjenja, namenjen da se takmiči sa sverastućim brojem rivala u Japanu. Poslednji, ali ništa manje važan jeste i eWX koncept futurističkog, električnog mini kombija dužine 3.395 mm i targetiranim prelaznim opsegom od 230 kilometara, koji deluje još udaljenije po pitanju dizajna i stila u poređenju sa prethodnim modelima.

Pored automobila, japanska kompanija predstaviće čitavu paletu motocikala i obilje rešenja električne mobilnosti, uključujući četvoronožna vozila i autonomne dostavne robote, zajedno sa skaliranim modelima letećih automobila koji će biti predstavljeni sledeće godine. Japan Mobility Show 2023 sajam automobila biće održan u Tokiju od 26. oktobra do 5. novembra, ali ćemo imati priliku da saznamo sve o pomenutim modelima već sutra, za kada je zakazan dan za novinare.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group