Smrt lepkom zalepili šake za karoserije klasičnih Ferrari modela u Parizu

Električna vozila dominirala su Paris Motor Show salonom automobila, ali to nije zaustavilo grupu ’aktivista’ da se zalepe smrt lepkom za nekoliko starih Ferrari modela...

U seriji nekoliko tvitova, francuska frakcija Extinction Rebellion organizacije, navodno je potvrdila svoju pobedu nakon što su njeni buntovnici imali svoj udeo u protestu osude industrijskog zagađivača koji pokušava da ispravi svoj imidž zelenim vozilima. Oni su kritikovali kompanije zbog promovisanja indivudalnih automobila kao vid transporta budućnosti.

Extinction Rebellion tvrdi da je automobilski sektor doprineo sa 15% ukupnih emisija gasova staklene bašte u Francuskoj i zalaže se za veću raznovrsnost javnog transporta. Ova organizacija takođe zahteva i zabranu reklamiranja individualnih vozila i popravljanje javnog transporta radi redukovanja nesigurne mobilnosti.

Kao da sve ovo nije bilo sasvim dovoljno da zakolutamo očima u neverici, jedan član je navodno prosuo ulje po Ferrari automobilima, mada određene publikacije tvrde da se tu zapravo radi o farbi, sa konačnim bilansom od ukupno jedanaest uhapšenih.

Incident na pariskom salonu automobila dogodio se nekoliko dana nakon protesta u Autostadt fabrici u Volfsburgu. U tom slučaju, članovi udruženja Pobuna naučnika zalepili su se za pod Porsche izložbenog salona.

Jedan od protestanata je zatim krenuo javno da se žali zbog tretmana koji su tamo imali jer im Volkswagen navodno nije omogućio posude za uriniranje i veliku nuždu. Protestanti su nastavili da kukaju kako im nije bilo dozvoljeno da poruče hranu, uprkos tome što im je prema navodima Volkswagen već obezbedio.

Protest u Nemačkoj trajao je preko trideset sati i Pobuna naučnika je iznela sumanute zahteve uključujći i ograničenje brzine od sto kilometara na čas na autoputevima. Kako ovi dokoni ljudi tvrde ovakav potez bi automatski smanjio emisije štetnih gasova za 5,4 miliona tona svake godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group