Posebna izdanja Volvo modela stižu u Ženevu

Tačno 40 godina nakon završetka prve Volvo Ocean Race regate, Volvo Car grupacija (Volvo automobili) slavi predstojeće izdanje ove nautičke trke predstavljanjem još jedne posebne edicije automobila nadahnutih jedrenjem.

Peta generacija Volvo Ocean Race automobila, koja uključuje modele V40, V40 Cross Country, V60 i XC60, biće predstavljena na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi. Volvo će istovremeno predstaviti i posebne V70 i XC70 Edition modele za kupce koji traže dinamičniji izgled i bolju voznu dinamiku.

"Volvo Ocean Race edicija demonstrira našu strategiju dizajniranja Volvo automobila prema potrebama kupaca i donosi najvažnije vrednosti koje Volvov kupac traži, a to je automobil za aktivan životni stil i uzbudljive avanture, bez kompromisa po pitanju bezbednosti, brige za životnu sredinu ili efikasnost", ističe Anders H Gustavsson, potpredsednik odeljenja specijalnih vozila pri Volvo Car Group.

Volvo Ocean Race modeli dostupni su u četiri posebne boje karoserije - okeansko plavoj II, svetlo srebrnoj, crnoj safir i kristalno beloj. Tu su i jedinstveni sedmokraki Portunus naplaci od 17 inča (V40 i V40 Cross Country) i 18-inča (V60 i KSC60). Volvo Ocean Race oznake pojavljuju se na odabranim pozicijama, kao i pri aktiviranju ekrana Infotainment sistema.

Jedinstven enterijer sa narandžastim detaljima

Enterijer automobila posebne Volvo Ocean Race edicije donosi crne ili svetle materijale sa narandžastim prošivom i Volvo Ocean Race logotipom u narandžastoj boji. Prošivi se nalaze i na panelima vrata, dok su modeli V60 i XC60 opremljeni i posebnim prekrivačem prtljažnika na kojem se nalazi karta i logotip trke.

Proizvodnja novih Volvo Ocean Race modela počeće ovog proleća, a Volvo očekuje prodaju preko 16.000 primeraka tokom 2014. i 2015. godine.

Volvo Ocean Race je nazahtjevnija svetska prekookeanska avantura. Zahtevna ruta obilazi 11 gradova u 11 zemalja, uz prelazak 38.739 nautičkih milja, odnosno 71.745 kilometara. Sledeća 2014-2015 Volvo Ocean Race regata startovaće 4. oktobra 2014. godine, a završava se 27. juna 2015. godine u švedskom Geteborgu.

Novi V70 & XC70 Edition

Novi V70 & XC70 Edition modeli biće takođe predstavljeni u Ženevi. Ovi automobili su namenjeni kupcima koji žele dodatno da začine karakteristike ovih fleksibilnih modela.

"Popularnim modelima V70 i XC70 dodali smo dinamičan izgled i osećaj. To uključuje brojne dodatke, kako na spoljašnjosti, tako i u unutrašnjosti modela. Vozne mogućnosti poboljšane su time što je vešanje spušteno (u slučaju modela V70), dok je XC70 po po prvi put opremljen dinamičnim šasijom," naglašava Anders H Gustavsson.

V70 Edition ističe se brojnim sjajno crnim detaljima kao što su lajsne na maski hladnjaka, kučišta spoljnih retrovizora, okviri bočnih prozora i delovi poklopca prtljažnika. Standardno se nude i srebrni 17-inčni naplatci, a opciono 17:18-inčni sjajno crni točkovi.

XC70 Edition, uz to, ima nekoliko sjajno crnih elemenata. Specijalno dizajnirani 18-inčni naplaci su standard.

Crna koža i prošiv u krem boji

I V70 i XC70 modeli obogaćeni su crnom kožom i kontrastnim kremastim prošivima na panelima vrata, naslonu za ruke i upravljaču, a dinamičnom izgledu doprinose i sportske papučice.

Proizvodnja V70 i XC70 Edition modela počeće ovog proleća, a Volvo očekuje prodaju od oko 15.000 jedinica u periodu od 2014. do 2016. godine.

Izvor: media.volvocars.com

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group