Rolls-Royce koji predstavlja definiciju ludila

Više slika

Više slika

Rolls-Royce nije poznat po kreiranju automobila koji mogu da lete neverovatno brzo na pravoj liniji...

Britanski proizvođač je uvek kreirao svoje modele sa luksuzom na umu. Jedan Rolls-Royce model je čak korišćen kao muzički studio, što samo naglašava kakvoj je vrsti ljudi neka od ovih mašina namenjena, ali i to kakvi modeli kreiraju poslovni obrazac ovog brenda. Ovaj Rolls, je ipak nešto drugačiji od svih koje smo ikada videli.

Pre nego što se osvrnemo na sve apsurde ovog teško modifikovanog sedan automobila, moramo se osvrnuti na istoriju Rolls-Royce Silver Shadow modela. Luksuzno vozilo lansirano je 1965. godine i predstavljalo je prvi model sa „unibody“ dizajnom. U poređenju sa Silver Cloud modelom kome je prethodio, daleko je kockastiji i manji. Međutim, ono što je još važnije, ovaj model nije bio prelep, ali je svakako predstavljao jedno od atletskih vozila koja nose Spirit of Ecstasy na svojoj haubi.

Trenutno na prodaji u Norveškoj, ovaj monstrum je svoju karijeru započeo kao regularan Silver Shadow model iz 1974. godine, a sada predstavlja punokrvno „drag“ vozilo. Kuća zadužena za prodaju tvrdi da je model potpuno restauriran pre nego što je transformisan u vozilo koje vidite u galeriji.

Nakon restauracije, ova limuzina je postavljena na cevasti ram i drag šasiju. Dok je enterijer ovog automobila prilično lep, njegova putnička kabina sada poseduje posebno kreirane kožne presvlake, sa trkačkim kavezom, koji se uklapa sa eksterijernom šemom boja. Pored ove komponente, model i sada poseduje mesta za četvoro ljudi.

Sada, prelazimo na najznačajniju karakteristiku ovog autmobila, njegov masivni motor koji viri iz haube. Nažalost, nije nam dostupno više informacija o ovoj jedinici, osim da se radi o V8 modelu veličine 6.981 kubnih centimetra, opremljenog sa 14-71 super punjenjem, koje u stilu Pobesnelog Maksa, viri i urla iz haube.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group