Požar u kome su izgoreli kamioni kompanije Nikola podmetnut

Požar u fabrici kompanije Nikola nalazi se pod istragom koja je do sada donela dokaze o tome da se radi o industrijskoj sabotaži, preneo je portparol brenda.

Detalji svega što se desilo prilično su oskudni, ali je proizvođač naglasio da niko nije povređen. Vatrogasno odeljenje Finiksa istaklo je da je njegova ekipa za kontrolu opasnih materija vodilo gašenje požara, koji je startovao prošlog petka ujutru, polokalnom vremenu. Kamion koji je planuo kreiran je od strane brenda Nikola, poznatog po kontraverznim električnim šleperima sa litijum – jonskim baterijama, koje je veoma teško kontrolisati kada jednom planu.

Američki zvaničnici su naveli da su vatri prethodili debeli oblaci crnog dima i jak hemijski miris, sa vatrogasnim odeljenjem koje je upozoravalo javnost da izbegava čitavo okruženje gde su se kamioni zapalili, dok ABC 15 Arizona ističe da je tokom ovog incidenta izgorelo četiri modela.

Vatrogasno odeljenje još uvek nije zvanično navelo uzročnika ovog požara, dok kompanija Nikola tvrdi da će ipak sačekati konačne rezultate pre nego što podeli nešto više informacija sa javnošću. U tvitu postavljenom prošlog vikenda, čelnici brenda tvrde da je sumnjivo vozilo primećeno u blizini kamiona nedugo pre nego što je došlo do požara, što navodi na sumnje da se možda radi o namernom paljenju njegovih vozila.

Na svu sreću zgrade koje se nalaze u blizini ne deluju oštećene požarom, ali je čitav incident samo jedan od poslednjih malera koji su stigli kompaniju Nikola i stiže svega nekoliko nedelja nakon što je kompanija najavila potrebu za otpuštanjem 120 zaposlenih iz svoje fabrike u Arizoni, zajedno sa još 150 na njenoj lokaciji u Evropi.

Ova otpuštanja predsatvljaju deo plana reorganizacije brenda u nadi da će uštedeti pedeset miliona dolara godišnje. Zbog teške finansijske situacije, deonice ove kompanije pale su toliko prošlog meseca da su čelnici razmatrali poništavanje svoje podele akcija kako bi ostali na Nasdaq berzi.

Požar nikako neće pomoći kada je reč o teškoj situaciji u kojoj se ovaj brend nalazi, jer su njegove akcije tokom petka pale za dodatnih 10%, gotovo istog momenta kada se vest o njemu pročula.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group