Perfektno očuvani Honda CRX model iz devedesete prodat za 40.000 evra

Svakoga dana preturanjem po beskrajnim stranicama i prateći različite linkove moguće je naići na brojne nekadašnje zvezde svetskih ulica kako se prodaju za velike pare samo zbog toga što su održavane na izvanredan način...

Poslednji od ovakvih automobila predstavlja Hoda CRX Si model niske kilometraže, koji je prodat za neverovatnih 40.000 evra putem Bring A Trailer kuće. Neverovatno dobro očuvani CRX iz 1990. godine, poseduje svega 19.798 kilometara na odometru, a prema nalepnici na prozoru u to vreme je prodat za nešto više od jedanaest hiljada evra, što bi danas, kada se u ozbir uzme inflacija, bilo oko 25.427 evra, što donosi zaključak da je prodat po 1,5 puta većoj ceni od originalne.

Klasični Honda model ofarban je u Rio Red nijansu i neke od karakteristika sa kojima dolazi predstavljaju zatamnjena stakla, brisač na zadnjem vetrobranskom staklu i blatobrane na sve četiri strane. Unutar putničke kabine nalaze se dvotonska platnena sedišta, klima uređaj, digitalni sat, CRX brendirane patosnice, pokrivač gepeka i fabrički AM/FM radio sa kasetofonom. U suštini, ovde je gotovo sve ostalo u fabričkoj formi, što samo ističe da je ovo samo normalan automobil koji je na idealan način odoleo zubu vremena.

Za pokretanje CRX Si modela zadužen je inlajn četvorocilindrični motor, zapremine 1,6 litara, dobar za 108 ks i 136 Nm obrtnog momenta, koje šalje na prednju osovinu putem petostepene manualne transmisije. Samo oni koji nikada nisu seli u popularni ’kovčeg na točkovima’ mogu smatrati da je ovo suviše mala snaga za jedan automobil japanskog brenda, ali ono što svako moraju znati jeste da on teži svega 986 kilograma. Stoga, iako možda nije najbrža ptičica iz svoje ere, njegovog novog vlasnika očekuje neverovatno brza i sposobna mala mašina, ukoliko zapravo odluči da je vozi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group