Napušteni Subaru za koga se ispostavilo da je sveti gral relija

Više slika

Više slika

Retku i veličanstvenu priliku predstavlja pronalaženje zaboravljenih modela za koje se na kraju ispostavi da su pravi dragulji autoindustrije, a upravo se to nedavno dogodilo sa ovim predivnim Subaru Prodrive 555 Group A reli automobilom iz 1994. godine...

Ono za šta se originalno smatralo da predstavlja automobil vredan ne više od desetak do petnaest hiljada dolara, odnosno petnaest do dvadeset hiljada australijskih dolara, ispostavilo se da je jedan od 63 Prodrive WRC autombila koji su verifikovani i autorizovani kao originali od strane ICAARS organizacije. Dodatno, stručnjaci su kasnije dokazali da se ovde zapravo radi o jedinici kojom su upravljali lično Karlos Sainc stariji i Kolin Mekre u šampionatima.

Ova mašina je otkrivena parkirana na jednom imanju u Viktoriji, gde je godinama skupljala prašinu i predstavljena je na aukciji u potpuno originalnom, nerestauriranom i nedirnutom stanju, u kakvom je ostavljena nakon penzionisanja iz relija 1996. godine. Kao takav, ovaj automobil dolazi sa prljavštinom i ožiljcima stečenim u teškim uslovima u kojima se trkao, opremljen originalnom liverijom koja je u izvanrednom stanju ukoliko u obzir uzmemo uslove u kojima je godinama stajala.

Za snagu ove reli legende zadužen je dvolitarski boxer motor, koji je proslavio ovaj automobil među obožavaocima relija i napravio favorita u takmičenju, dok se unutra može videti potpuno ogoljen enterijer putničke kabine u punim reli specifikacijama. Ova jedinica trenutno se nalazi na listi kompanije Lloyds Auctions, koja ga prodaje za bitkoin u vrednosti ekvivalentnoj cifri od 360.000 dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group