Brutalni Porsche Carrera GT inspirisan 917 Le Mans modelom

Jedan Porsche Carrera GT model niske pređene kilometraže, iz 2005. godine, nedavno se pojavio na aukcijskoj prodaji sa neverovatnom cenom od 1,2 miliona evra...

Carrera GT predstavlja jedan od najvećih superautomobila svih vremena i kako deluje, on je konačno dobio priznanje kakvo zaslužuje među svim ljubiteljima i kolekcionarima. Cene korišćenih primeraka u solidnom stanju skočile su značajno tokom nekoliko poslednjih godina, tako da sada ove mašine menjaju ruke po sumama koje se kreću od 600.000 do 700.000 evra, dok je rekodrd do sada džala jedinica prodata za 1.036.932 evra.

Ovaj posebni primerak postavljen je na prodajnoj listi kompanije PCarMarket sa svega 550 pređenih kilometara i u svom životnom veku posedovao je samo jednog vlasnika. Lista potvrđuje da je ovaj automobil originalno uvežen u Ameriku i da je prodat od strane teksaškog ovlašćenog predstavništva i da je nedavno izvršen potpuni servis po ceni od gotovo 50.000 dolara.

Eksterijer automobila finiširan je GT Silver Metallic bojom, koja je dobila i zaštitni film širom prednjeg dela, uključujući i poklopce retrovizora. Brutalna sportska mašina i dalje se nalazi na originalnim devetnaestoinčnim i dvadesetoinčnim točkovima, napred/pozadi, umotanih u lepljive Michelin Pilot Super Sport gume.

Putnička kabina kreirana je u kombinaciji tamnosive kože sa srebrnim akcentima širom kontrolne table, brojnim komponentama od ugljeničnih vlakana, kompletiranih šaltheblom od bukovog drveta, koji predstavlja omaž legendarnom 917 Le Mans trkačkom automoblilu.

Za snagu Carrera GT modela zadužena je varijacija trkačkog 5,7 litara velikog V10 motora, unutrašnjeg sagorevanja i velikog broja obrtaja, poboljšanog titanijumskim klipnjačama, klipovima, podmazivanjem suvim karterom i duplim radilicama varijabilnih tajminga iznad glave cilindara. Ovaj agregat povezan je sa šestostepenom manualnom transmisijom i duplim kompozitnim kvačilom kompanije Porsche.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group