Trkačko Honda odeljenje uskoro predstavlja CV-R koncept sa više od 800 ks

Više slika

Više slika

Iako je hibridna tehnologija dokazano najdosadnija, donoseći spora vozila koja su oslobođena zabave, proizvođači superautomobila i Le Mans trkača dokazali su da ona ipak može biti iskorišćena kako bi nastala daleko interesantnija vozila...

Kompanija Honda je potpuno spremna da testira ograničenja hibridne tehnologije, sa željom da u potpunosti popravi njene mogućnosti. Japanski proizvođač je juče objavio da će uskoro predstaviti trkačku verziju svog najneobičnijeg vozila – CR-V modela. Nazvan CR-V Hybrid Racer Project Car, novi model stiže kao delo zajedničkih napora Honda Performance Development, Auto Development Center i North America Auto Design Division of American Honda ogranaka.

Kao ultimativna zver visokih performansi, novi model kompanije Honda će isporučiti više od 800 ks. Ovo je veoma impresivan podatak, posebno kada se uzme u obzir da je navedena snaga veća od onoga što nudi Acura ARX-06 trkački model, koji je osvojio 24 Hours of Daytona prošlog januara. Ova mašina kombinuje 2,4 litara veliki V6 agregat duplog turbo punjenja sa električnim motorima, koji je ograničen regulatornim normama na ’svega’ 671 ks.

Za sada ostaje nejasno koji će pogonski sklop Honda predstaviti sa novim CR-V Hybrid Racer Project Car modelom, ali znamo da 2023 CR-V Hybrid pokreće dvolitarski četvorocilindrični agregat uparen sa dva električna motora koji kombinovano isporučuju više od 204 ks.

Kao dodatak maksimalnoj snazi, novi trkački koncept imaće ogromne aero elemente, nalik zadnjem krilu dovoljno velikom za Pikes Peak uspon. On će takođe imati ogromne usisnike i zakrilca, obilje karbonskih elemenata, enterijer ozbiljnog dizajna sa trkačkim volanom i otvaranje zadnjeg dela karoserije što naglašava da se ovde radi o modelu motora smeštenog u sredini.  

Honda još uvek nije naglasila koji su njeni planovi za CR-V Hybrid Racer Project Car model, dok je njeno istureno trkačko odeljenje Honda Performance Development veoma moćan sportski segment, definitivno sposoban da stvori svašta izvan fabričkih okvira, tako da nema sumnje u to da ovo vozilo potencijalno može ugledati trkačke staze u skorijoj budućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group