BMW Concept Skytop: Predstava elegancije i snage

Više slika

Više slika

Svojim dizajnom BMW Concept Skytop, BMW Group ponovo donosi izuzetno elegantno, jedinstveno vozilo na ovogodišnji Concorso d’Eleganza Villa d’Este, godišnji konkurs lepote za istorijske automobile i motocikle koji se održava na obalama jezera Komo…

Otvoreni dvosed podseća na pažljivo izrađenu skulpturu vozila, sa fluidnom, sportskom elegancijom koja dopunjuje njegov atletski, mišićavi stav. Enterijer i eksterijer konceptnog automobila imaju tople monohromatske boje, kombinujući ekskluzivne materijale sa tradicionalnim zanatstvom.

“BMW Concept Skytop je zaista jedinstven i egzotičan dizajn, u tradiciji Concorso d’Eleganza Villa d’Este,” kaže Adrijan van Hudjonk, šef dizajna BMW Group. “Nudi kombinaciju dinamike vožnje i elegancije na najvišem nivou, uporedivu sa svojim istorijskim precima, kao što su BMW Z8 ili BMW 503.”

Atletske proporcije, organsko telo

Čisti eksterijer BMW Concept Skytop dizajniran je da inspiriše želju za putovanjem. Njegove zategnute, mišićave površine definišu nekoliko preciznih linija koje usmeravaju volumen vozila prema zadnjem delu. Krila koja su diskretno integrisana u ramena vrata zamenjuju konvencionalne kvake. Točkovi od lake legure sa preciznim lamelama dodatno unapređuju jedinstven izgled vozila.

Iz ptičje perspektive, istaknuta, široka hauba, prepoznatljiv BMW dizajn "shark-nose" sa osvetljenom bubrežastom rešetkom i povučenim zadnjim delom privlače pažnju. Pažljivo su birane reference na legendarni BMW Z8 roadster. Posebno upadljiv je izražen spline koji se proteže od haube, kroz enterijer, do aluminijumskog ukrasa na zadnjim vratima, naglašavajući dinamičan tok siluete.

Harmonizovan dizajn farova ubacuje visoko složene detalje u celokupan koncept. LED jedinice, postavljene na nosače od obrađenog aluminijuma, posebno su razvijene za BMW Concept Skytop, koristeći najnoviju tehnologiju i dizajn za automobilske farove sa najtanjim profilom trenutno dostupnim. Čist, puristički dizajn omogućava da se sve svetlosne funkcije konsoliduju u jedan prostor za ugradnju. Ravna i definisana forma zadnjih svetala dopunjuje ukupni izgled BMW Concept Skytop.

Kožom završena zaštitna šipka iza dva sedišta BMW Concept Skytop kombinovana je sa bočnim perajima na B-stubu i potpuno uvlačivim zadnjim prozorom. Dva uklonjiva dela krova, takođe završena u koži, mogu se odložiti u posebnu pregradu u prtljažnom prostoru.

Šema boja osigurava gladak prelaz iz unutrašnjosti u eksterijer, bez obzira da li je krov otvoren ili zatvoren. U zadnjem delu, crvenkasto-smeđi ton krova prelazi u prigušeno srebrnu sa hromiranim efektom eksterijera. Tehnički složen gradijent boje izradio je iskusni majstor slikar u BMW Group fabrici u Dingolfingu.

Kožne površine u brogue stilu karakterišu unutrašnjost

Kožna sedišta u enterijeru imaju naglaske u brogue stilu. Crvenkasto-smeđi ton površina stvara konzistentnu šemu boja koja celokupnom enterijeru daje osećaj luksuza i prostranosti. Kristalne aplikacije su vešto ugrađene u kokpit, doprinoseći ukupnom utisku. Unutrašnje površine BMW Concept Skytop izrađene su u tradicionalnoj sedlarskoj radionici BMW Group fabrike u Dingolfingu.

Takođe, postoje sličnosti u varijantama motora sa BMW Z8. Kao legendarni roadster, BMW Concept Skytop dolazi sa najmoćnijim V8 motorom u BMW pogonskom portfoliju.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group