Kompanija Kleanbus tvrdi da svaki dizel ili hibridni autobus može pretvoriti u električni

Britanska kompanija Kleanbus, koja se bavi kreiranjem autobusa, nedavno je predstavila svoju modularnu tehnologiju zaduženu za pretvaranje svakog modela sa motorom unutrašnjeg sagorevanja u električnu jedinicu...

Kleanbus kompanija veruje da će zamena dizel i hibridnih pogonskih sklopova na postojećim autobusima širom njihove zemlje biti veoma brz i troškovno efikasan metod za prelazak Velike Britanije na nulte emisije gasova. Platforma ovog brenda pogoduje singl i dabldeker konfiguracijama autobusa i nije ograničena samo na ostrvski deo starog kontinenta.

Modularna platforma ovog proizvođača razvijena je zajedno sa vodećim dobavljačima i koristi električne motore koji ne poseduju trajne magnete i upravo zbog toga su oslobođeni svih retkih zemaljskih materijala.

Kleanbus tvrdi kako može skenirati i kreirati prototip enterijera bilo kog autobusa i dizajnirati posebnu platformu koja može funkcionisati sa njim. Kada dizajnira električni pogonski sklop i testira ga, kompaniji je potrebno manje od dve nedelje kako bi prilagodila individualni autobus potpuno električnom sistemu.

Konverzija postojećih dizel ili hibridnih autobusa u električne košta svega jednu petinu od cene sa kojom novi električni modeli stižu i mogu biti priušteni. Kompanija tvrdi da svi zainteresovani operatori mogu finansirati svoja vozila na više načina, od plaćanja unapred i polaganja lizinga na baterije, do lizing sistema za vozilo i baterije bez ikakvog plaćanja unapred.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group