Kode 0 - futuristički projekat retro stila

Više slika

Više slika

Ken Okujama je jedan od glavnih dizajnera kompanije Ferrari, ali samostalno stoji iza različitih projekata, od kojih su neki imali veoma topao prijem od strane automobilske javnosti...

Ovaj stručnjak oštrog oka i još moćnijeg dizajnerskog iskustva predstavio je najnoviji model Kode 0 na događaju The Quail Motorsports Gathering.

Kao automobil kreiran kako bi nasledio model Kode 57, Kode 0 poseduje inspiraciju iz izgleda retro superautomobila i zamišljen je na način koji oživljava duh automoto dizajna sedamdesetih godina prošlog veka. Zapravo, ovaj model je prvobitno dizajniran kao počast Marselu Gandiniju, koji je kreirao klasike kao što su Lancia Stratos Zero, Lamborghini Countach i Ferrari Moduro automobili.

Baziran na modelu Lamborghini Aventador, model sadrži "one motion" dizajn, koji mu pruža daleko fluidniji dizajn i rigidniju pojavu ujedno. Ovo neverovatno vozilo takođe poseduje prednji spliter, LED farove i 20 inča široke felne na prednjoj strani i točkove od 21 inča na zadnjoj, dok ojačane aluminijumske felne poseduju Pirelli P-Zero pneumatike. Unikatan stil automobila nastavlja se i na zadnjem delu, gde je Kode 0 opremljen sa trougaono oblikovanim četvorostrukim izduvnim sistemom koji je oivičen masivnim difuzorom.

Automobil poseduje prepoznatljivu karoseriju od ugljeničnih vlakana, koja kombinuje integrisanu šasiju kako bi zajedno stvorili ultra-laki superautomobil. Okujama tvdi da njegov model teži svega 1.550 kg, što implicira da je daleko lakši od baznog vozila.

Snaga ovog modela obezbeđena je od strane V12 motora zapremine 6,5 litara sa unutrašnjim sagorevanjem koji razvija 700 ks i 690 Nm obrtnog momenta. Ova brutalna mašina povezana je sa sedmostepenim ISR menjačem koji standardnom Aventadoru omogućuje ubrzanje od nula do sto za samo 2,9 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group