Honda predstavila novi koncept koji dobija proizvodnu verziju 2026. godine

Više slika

Više slika

Kompanija Honda predstavila je na ovogodišnjem CES događaju jedan od svojih futurističkih koncept automobila, koji deluje kao da stiže direktno iz naučno-fantastičnog filma...

Nazvan Saloon, ovaj neverovatni koncept služi kao prethodnica onome što će biti predstojeća 0 Series linija električnih vozila japanskog brenda. Salon je veoma upečatljiv model sa dizajnom inspirisanim širokim konceptima sedamdesetih godina, evocirajući uspomene na modele iz ove prelepe ere, uključujući i popularni Aston Martin Bulldog model.

Ono što je još intrigantnije, jeste činjenica da je Honda potvrdila da će Saloon služiti kao inspiracija za inauguralni proizvodni model 0 Series, za koji je potvrđeno da stiže na tržište 2026. godine. Ova serija inicijalno će biti lansirana u Severnoj Americi, nakon čega će uslediti azijsko, evropsko, bliskoistočno i južnoameričko tržište.

Pored veoma dopadljivog, futurističkog dizajna, vrata galebovih krila, koja najverovatnije neće biti deo proizvodnog, finalnog modela, Honda je potvrdila da će nova linija biti smeštena na potpuno novoj i lično posvećenoj električnoj platformi. Saloon poseduje nizak i širok eksterijer, koji stvara uslove za skrivanje prostrane putničke kabine, usavršene čovek-mašina interfejs instrument panelom, kreirane u potpunosti od samoodrživih materijala.

Saloon takođe donosi i velike napretke po pitanju sistema upravljanja preko žice i upravljanja kontrolom kretanja, koji će takođe biti uključeni u proizvodne verzije ovog modela.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group