DeLorean DMC-12 - novi koncept za dvadeset i prvi vek

Verujemo da na planeti ne postoji prevše osoba koje nisu makar jednom pogledale film Povratak u budućnost, u kom glavni karakteri skaču iz jednog vremenskog okvira u drugi…

Nudeći nam uvid u vizije budućnosti ljudi iz osamdesetih godina prošlog veka, u vidu haverborda i brojnih drugih momenata, DeLorean automobil je svakako ono što zavređuje najviše naše pažnje. Fantastični automobil, proizveden u nekoliko vrsta i varijanti, iz godine u godinu dobija sve više novih iteracija, koje nam obećavaju brojne pogodnosti koje je on nudio glavnim likovima pomenutog filma, osim naravno, putovanja kroz vreme.  

Ovoga puta, jedna nova kompanija predstavila je koncept baziran na DeLorean DMC-12 – JZD. DeLorean Next Generation Motors je odvojena kompanija, u celosti nepovezana sa DeLorean Reimagined, koji su predstavili Alpha5 koncept tokom 2022 Pebble Beach događaja. JZD svoje ime duguje Džonu Zakariju DeLoreanu i njegovom obliku originalnog DMC-12. Uglađeni kupe ponosno nosi nezaobilazna gullwing vrata, kao i raspored enterijera 2+2.

Iako je još uvek u ranim fazama, DeLoreanova ćerka, Ket DeLorean Simur je deo ovog projekta, zajedno sa nekolicinom DMC inžinjera. Po svemu sudeći, očekuje se da će ovaj automobil imati električni pogonski sklop, dok će sam koncept biti finiširan u januaru iduće godine, a spreman za javni debi nešto kasnije.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group