Audi predstavlja novi autonomni koncept Activesphere SUV modela

Više slika

Više slika

Audi je predstavio svoj Activesphere koncept, četvrto vozilo u svojoj “sphere” floti futurističkih, autonomnih, sasvim električnih prototipova, nakon nekoliko tizera koji su nagoveštavali neku vrstu SUV sa stilom kupea…

Audi Activesphere Concept je revolucionarno sasvim električno vozilo, koje kombinuje sportski dizajn sa versatilnošću i naprednom tehnologijom. Baziran na PPE modularnom sistemu, ovaj automobil sadrži tehnologiju od 800V za brzo punjenje, sa opsegom od 600 kilometara. Jedna od najunikatnijih osobina ovog modela, jeste njegova “varijabilna zadnja arhitektura”, koja sadrži prtljažnik nalik američkom pikapu u kom se mogu prevoziti veliki predmeti, uz AR sistem koji omogućava poboljšane kontrole i 3D topografske grafike emitovane u realnom vremenu.

Koncept takođe sadrži adaptivnu vazdušnu suspenziju i prema navodima predstavlja dalekog naslednika prvog Audi Allroad wagon modela iz dvehiljaditih, budući da je osmišljen sa off-road avanturama i komfornim krstarenjem na umu, baš poput A6 modela. Baziran je na EV platformi koju zajedno razvijaju Audi i Porsche, Premium Platform Electric, sa planom debitovanja ove godine. Kako navode čelnici brenda, možemo slobodno očekivati da vidimo elemente Activespehere modela u budućim proizvodim Audi varijantama.

Ipak, ono što je još interesantnije od njegovih off-road specifikacija jeste njegov enterijer. Baš kao što je slučaj sa drugim Sphere konceptima, Activesphere je dizajniran od iznutra prema spolja, što je možemo slobodno reći evidentno. “Epitom jasnoće i urednosti” – tako čelnici ovog brenda opisuju svoj najnoviji koncept, koji sadrži upravljač sa skupom instrumenata i pedale koje se mogu skloniti iz vozačevog vidokruga, kada je automobil u autonomnom režimu. Četiri individualna sedišta kreirana su kao ekstenzija visoke centralne konzole pune dužine, koja deluje kao da lebdi u vazduhu.

Još jedna interesantna osobina Activesphere su njegovi nasloni za glave sa mixed-reality opcijama, koji mogu projektovati različite informacije za vozača i putnike, poput navigacije, multimedijalnog sadržaja i mnogo toga drugog – pritom, svaki emitovani element je interaktivan.

Ukoliko više volite Audi modele koji su uglađeni, spušteni i brzi, pogledajte kako izgleda novi A8.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group