Audi predstavlja modernu reinterpretaciju svog legendarnog klasika

Više slika

Više slika

Mladi učenici u proizvodnom pogonu kompanije Audi u Nekarsulmu predstavili su modernizovanu i elektrifikovanu verziju NSU Prinz 4 modela, odnosno jednu od najmipresivnijih restmod mašina kreiranih od strane ovog proizvođača do današnjeg dana...

Pre svega bitno je podsetiti se istorije i vremena kada je kompanija Audi bila poznata kao Auto Union i fabrika koja se sada nalazi u Nekarsulmu bila je u vlasništvu NSU, tadašnjeg proizvođača motocikala i automobila. 1969. godine, kompanija Volkswagen stupila je na scenu i sjedinila NSU i Auto Union kako bi kreirala sada svima poznatu kompaniju Audi. Pre ovoga, NSU brend kreirao je veoma interesantne modele sa dvoje vrata poznate kao Prinz 4 i jedan od njih je formirao bazu za ovaj poslednji projekat, koji ujedno proslavlja i 105. rođendan fabrike.

Rad na ovom modelu startovao je na pogonskom sklopu, gde je Prinz 4 nekada imao dvocilindrični agregat sa 30 ks pozadi, gde sada poseduje 240 ks snažni električni motor iz modela Audi e-tron. Automobil je zatim dobio isto pakovanje baterija kao Audi Q7 TFSI e quattro, koje je sada smešteno tamo gde je originalno bio rezervoar.

Naravno, promene se ne zaustavljaju ovde, jer je vešanje automobila modifikovano Audi A1 sistemom, dok je na ovu šasiju smeštena modifikovana i moderna karoserija. Dizajnerski šegrti kompanije Audi uspeli su da održe prominentne bočne i krovne linije originalnog automobila, dok je ostatak dizajniran premešten u dvadeset i prvi vek. Komplet 3D štampanih branika zaista privlači pažnju, baš kao i novi relijem inspirisani aero disk točkovi sa širokim gumama. Eksterijer ovog modela ofarban je kombinacijom Suzuka Grey i Brilliant Black tonovima, koji upotpunjuju čitav modernistički dizajn.

Iako Audi nije objavio fotografije enterijera ovog automobila, on tvrdi da se unutra nalazi Signal Yellow kavez i par Recaro Podium kadica. Unutar putničke kabine nalazi se jedan displej koji služi za instrument satove i ostale potrebne informacije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group