APG-1 koncept inspirisan Lancia Stratos modelom brenda Kiska uskoro postaje realnost

Pre nekoliko meseci, gotovo nepoznat brend imena Kiska, predstavio je prilično interesantan novi sportski automobil nazvan APG-1...

Sada, decembra meseca, imamo dosta novih informacija o ovom projektu, ispraćenih novim fotografijama i izveštajima koji potvđuju njegovu proizvodnju. APG-1 originalno je nastao kao koncept studija predstavljajući mogućnosti kompanije Kiska da konceptualizuje, dizajnira i izgradi brendove okarakterisane emocijama i aspiracijama, ukorenjene u realnim željama. Međutim, ova kompanija sada želi da sastavi svoju mrežu za kreiranje karoserija i APG-1 pretvori u realnost.

Kako je kompanija iznela, njen APG-1 baziran je na nedavno predstavljenom KTM X-Bow GT-XR modelu. Kao takav, on će posedovati jednodelnu šasiju od ugljeničnih vlakana i pogon u vidu 2,5 litara velikog turbo četvorocilindraša, koji predstavlja derivat modela kompanije Audi. U X-Bow GT-XR modelu ova mašina stvara 500 ks i 581 Nm obrtnog momenta pri 5.500 rpm, tako da možemo pretpostaviti da će APG-1 imati sličnu izlaznu snagu.

Ostali delovi su najverovatnije takođe pozajmljeni sa KTM modela i prema svemu sudeći uključuju sedmostepeni automatik duplog kvačila, pogon na zadnjim točkovima, diferencijal ograničenog proklizavanja, potentan kočioni sistem i isti push-rod sistem vešanja. Čitava karoserija predstavlja delo Kiska kompanije i izgrađena je od laganih ugljeničnih vlakana i potpuno je jasno da je direktor projekta, Alen Derosije, svoju ispiraciju crpio direktno iz originalnog Lancia Stratos modela, tokom kreiranja svog sportskog automobila srednjeg motora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group