Žena tuži kompaniju Tesla zbog smrti svog muža

Jedna udovica želi glavu odgovornih u kompaniji Tesla, tvrdeći da je upravo ovaj proizvođač kriv za smrt njenog muža...

Sudeći prema njoj, model američke kompanije pokvario se tokom vožnje zakucavajući se u drvo, ali da stvar bude gora, čovek koji je upravljao njime bio je zarobljen u putničkoj kabini bez mogućnosti da pobegne od požara koji je progutao čitavo vozilo.  

Nema nikakve sumnje da su požari izazvani litijum jonskim baterijama daleko teži za gašenje od običnih vatri koje buknu u klasičnim modelima sa motorima unutrašnjeg sagorevanja, što upravo i predstavlja centralnu tačku oko koje se tužba ucveljene žene protiv kompanije Tesla ispred njujorškog suda zasniva. Sa druge strane, mediji su došli do tačnih pravnih podataka i žalbe koja je podnešena, ali i dalje nije u potpunosti jasno šta tačno Juong Jon smatra za uzročnik smrti njenog muža.  

Zvanični dokument iz okružnog tužilaštva navodi da je ’vozilo ovog lica pokvareno je u toku vožnje i na kraju je udario u drvo, tačno u delu zadnjih vrata sa vozačeve strane. Nakon udara, vozilo se odmah zapalilo, eksplodiralo i progutalo gospodina Hana, sa plamenom koji je proždrao čitavo vozilo veoma brzo’.

Tačan razlog zbog kog se ovaj Tesla model pokvario izazivajući incident nije naglašen, ali u tužbi se tvrdi da je gospodin Han preživeo inicijalni udar u drvo, ali nije bio u mogućnosti da pobegne od plamena koji je zahvatio automobil. Opet, nije potpuno jasno zbog čega nije mogao da utekne požaru i kako je tačno proizvođač za to kriv, mada su brojni slučajevi do sada zabeležili blokade vrata i nemogućnost izbavljenja ljudi iz modela ove kompanije nakon incidenta, tako da postoji mogućnost da se radi o blokadi vrata ili nekom pogrešnom senzorskom očitavanju, ali to sve ostaje u okviru spekulacija. Nevezano sa bilo čim, zvanična optužnica zasniva se na tri tačke uključujući striktnu odgovornost proizvođača i njegov nemar.

Treća stavka predstavlja kršenje garancije u kojoj se naglašava da je kompanija Tesla prodala vozilo u defektnom i neispravnom stanju. Sudske fotografije slučaja predstavljaju spaljeni Model 3 kompanije Tesla, dok je žena preminulog čoveka podnela zahtev za suđenje pred porotom u okružnom tužilaštvu države Njujork.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group