Zaboravite G klasu - Mercedes G500 4×4² je prava stvar

Više slika

Više slika

Osim ako ne govorimo o šestotočkašima ili vozilima sa gusenicama, terenski automobili ne mogu biti specijalniji, niti okoreliji od Mercedes-Benz G500 4×4² modela...

Kao derivant popularne linije G63 AMG 6×6, na čijim se osovinama nalazi, ovaj monstruozni terenac koristi identičnu karoseriju kao i prethodna generacija G Wagen linije, koja mu dodaje šire međuosovinsko rastojanje i otisak točkova, podesivo vešanje i 450 mm šasijskog razmaka od tla.

Sve do sada navedeno, kombinovano sa četvorolitarskim twin-turbo V8 motorom, koji proizvodi 416 ks i 610 Nm obrtnog momenta, sprovedenih na sva četiri točka putem sedmostepenog automatskog menjača, sasvim je dovoljno kako bi se prevazišle veoma ozbiljne prepreke.

Sada, svako ko poželi da sebi priušti Mercedes-Benz G500 4×4² autombil, mora biti spreman da potroši nešto manje od 200.000 evra, posebno za neki od modela koji nema preterano mnogo pređenih kilometara ispod kaiša.

Primerak koji vam predstavljamo listovan je na aukcijskoj prodaji kompanije RM Sothebys i njen događaj u Francuskoj, koji će se održati sedmog februara i definitivno je vredan pažnje, jer na svom odometru poseduje svega 5.574 pređena kilometra. Za ovaj automobil, aukcijska kuća tvrdi kako dolazi iz lične kolekcije jednog zaljubljenika u Mercedes-Benz automobile, što znači da je bio u dobrim rukama i u savršenom stanju od kada je kao nov kupljen u Italiji 2016. godine.

Aukcijska kuća procenjuje da će njihova glavna zvezda u Parizu biti prodata po ceni koja se može zaustaviti između 180.000 i 200.000 evra, što je u svakom slučaju, daleko više od ulaznog nivoa najnovije G klase, koja dolazi sa startnom cenom od 107.000 evra. Međutim, kao što smo rekli, ni jedna varijanta, nova ili stara, ne može se porediti sa ovom grdosijom neverovatnih terenskih mogućnosti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group