Unikatni Nissan GT-R50 model u izvedbi slavne italijanske kuće

Nissan GT-R50 model kreiran u pogonu brenda Italdesign predstavlja neverovatno redak i poseban automobil, a zbog njegove retkosti jednostavno nismo u mogućnosti da čujemo bilo šta o njemu...

Međutim, kako bi pomogao da se situacija promeni, renomirani automobilski fotograf Leri Čen nedavno je na svoj Instagram postavio fotografije ove retke zveri, kako bi pružio pravu poslasticu svojim pratiocima. Opremljen crveno/zlatnom šemom boja, ovaj automobil podseća na Iron Man odelo, a kada ne bismo znali ko ga je kreirao, verovatno bismo pomislili da mu je ono direktna inspiracija.

Bilo kako bilo, ovaj automobil bi se svakako savršeno uklopio u Toni Starkovu kolekciju egzotičnih modela koju smo imali priliku da vidimo u filmu, a koja uključuje vozila kao što su Saleen S7, koncept verzija trenutne Acura NSX linije i nekoliko Audi R8 modela između ostalih. Međutim, pre nego što bilo ko pomisli da ovaj ekcentrični fikcioni milijarder za sto godina ne bi bio viđen u jednom modelu kompanije Nissan, bitno je zapamtiti da se ovde ne radi o ’prosečnom’ Nissan modelu.  

Sa cenom od 1,1 milion dolara, ovaj automobil predstavlja jednu od svega devetnaest jedinica ikada kreiranih, ujedno postajući poptuni unikat zbog toga što je jedini finiširan u unikatnoj crveno/zlatnoj šemi boja. Pored toga, karoserija GT-R modela u potpunosti je redizajnirana od strane legendarne italijanske dizajnerske kuće, tako da potencijalni kupci sa ovim modelom nisu dobijali samo rariret, već takođe i ekskluzivnost.

Pored toga, ovaj specijalni automobil i dalje poseduje impresivni GT-R Nismo pogonski sklop i on je dodatno tjuniran kako bi razvijao 710 ks i 780 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat svoju snagu šalje na sva četiri točka, omogućujući automobilu brži sprint do stotke iz mesta i veće maksimalno ubrzanje u poređenju sa 2,9 sekundi i 315 km/h koliko je razvijao standardni model.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group