Unikatni Bugatti Chiron Profileé model na ulicama Pariza

Kompanija Bugatti definitivno ume da kreira zadivljujuće i unikatne hiperautomobile, a to je najevidentnije sa ovim neverovatnim Chiron Profilée modelom...

Ovaj automobil je nastao nakon što je jedan vlasnik zamolio proizvođača da kreira posebno vozilo koje poseduje iste performanse kao Chiron Pur Sport, ali izgleda nešto klasičnije sa manje izraženom karoserijom i aerodinamičkim komponentama.  

Da Pur Sport model nije dostigao popularnost koju jeste, Bugatti bi verovatno bio primoran da kreira nešto više Profilee modela. Međutim, kako bi se pobrinuli da ne postoji više od 500 modela na bazi Chirona, ograničili su ga samo na jednu jedinicu.

Ovaj model nedavno je postavljen na aukcijski blok RM Sotheby’s kuće u Parizu, gde je postao najskuplji novi automobil ikada prodat na ovaj način, a pre nego što je prodat, on je izašao na ulice grada svetlosti kako bi ostavio nekoliko izvanrednih fotografija i snimaka. Jutjuber TFJJ imao je priliku da lično uživa u lepoti i svemu što predivni Sacré-Cœur nudi na obodima ove metropole.

Veći deo komponenti Chiron Profilée modela pozajmljeno je od Chiron Pur Sport serije, što znači da su njegove opruge za 10% čvrće od Chiron Sport verzije i zadnja osovina poseduje 50% više negativnog nagiba. Odnos brzina na njegovom menjaču kraći je za 15% takođe, u poređenju sa Chiron i Chiron Sport modelima, dok automboil stiže sa ubrzanjem od 2,3 sekunde iz mesta do sto i za 5,5 do 200 km/h.

Ono što automatski razdvaja eksterijer Chiron Profilée modela od ostalih Pur Sport modela jeste zadnje krilo, koje je vešto uklopljeno u konstrukciju zadnjeg poklopca, zajedno sa dvotonskom plavom bojom karoserije.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group