Trkački Nissan popularnog holivudskog glumca odlazi na aukciju

Potpuno unikatni 300ZX model koji vidite kreiran je posebno za SSA Class događaje od strane Newman/Sharp Racing i vožen je od strane legendarnog holivudskog glumca Toma Kruza lično...

Tim predvođen Polom Njumanom i Bobom Šarpom osvojio je Sports Car Club of America National Championship takmičenje 1986., ali i sledeće godine, upošljavajući dva nova vozača koji su bili niko drugi do Šarpov sin Skota i sam Tom Kruz.

Posebni Nissan trenutno se nalazi na prodajnoj listi kompanije Bring a Trailer i kupljen je od strane trenutnog vlasnika 2004. godine. Projekat kompletne restauracije završen je dve godine kasnije i tokom njega je automobil potpuno rastavljen i ogoljen, ponovo dobivši istu crvenu, plavo/belu liveriju kao onda kada je imao svoju slavnu trkačku kampanju sa Kruzom.

Komplet petnaestoinčnih točkova koji se trenutno nalaze na automobilu stižu sa 205/65 Road King Grenadier SE pneumaticima. Disk kočnice se nalaze na sve četiri strane ovog automobila, koji dodatno poseduje Nismo balans štangle, MSA koševe, Tokico opruge i amortizere.

Za pokretanje ovog predivnog 300ZX modela zadužen je trolitarski V6 agregat, sa novim čip tjuningom, novom radilicom, HKS sistemom paljenja, izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika, MSA karburatorom, izlazima na glavi, ultra laganim zamajcem i kvačilom. Snaga ovog modela odlazi na zadnju osovinu putem petostepenog manualnog menjača.

U putničkoj kabini Kruzovog bivšeg modela nalaze se crveno/crna vinilska sportska sedišta sa Stroud pojasevima sa više tačaka kopčanja. Za dodatnu bezbednost tu je kavez, a uprkos tome što se ovde radi o punokrvnom trkačkom automobilu, unutra je i dalje moguće videti crne patosnice i radio kasetofon.

Listing otkriva da ovaj automobil poseduje nešto malo više od osam hiljada pređenih kilometara ispod kaiša, ali je nije potpuno jasno da li je ovo sasvim tačna pređena kilometraža ovog trkača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group