Testiranje Apollo IE modela na Nirnburgringu predstavlja zadovoljstvo za sva čula

Apollo Intensa Emozione predstavlja jedan od najnestvarnijih ulično legalnih automobila ikada kreiranih i uprkos tome što na svetu postoji svega deset primeraka ove linije, jedan hrabri vlasnik je nedavno dozvolio proizvođaču da testira njegov model na Nirnburgringu...

Brutalni Apolo Intensa Emozione superautomobil razvijen je od strane inžinjera iskusnog nemačkog trkačkog tima HWA, koji je nekada predstavljao deo Mercedes-AMG konglomerata.  

Snaga ove mašine dolazi iz tjuniranog 6,3 litara velikog Ferrari V12 motora, ekstenzivno modifikovane jedinice koja sada isporučuje 780 ks i 759 Nm obrtnog momenta. Iako postoje brojni elektrifikovani super i hiperautomobili na svetu koji donose dosta više snage i obrtnog momenta od njega, Intensa Emozione ipak predstavlja automobil sa jednom od najlepših nota izduvne grane u modernoj istoriji, koji je ujedno više nego dovoljno brz kako bi ostao potpuno validan.

Vlasnik ovog posebnog primerka, koji je svog ljubimca poželeo finiširanog šemom boje u stilu kameleona, predao je ključeve jednom od razvojnih vozača kompanije Apollo kako bi odradio test krug na slavnoj stazi. Iako profesionalni vozač nije izvukao poslednji atom iz automobila, on ga je vozio dovoljno brzo kako bi istakao sve njegove izvanredne sposobnosti i predstavio javnosti izuzetnu V12 jedinicu unutrašnjeg sagorevanja koja se ispod karoserije krije.

Svaki primerak Apollo IE serije košta blizu tri miliona evra, ali nije samo vrednost ovog automobila primorala vozača da malo uspori. Zapravo, automobil je posedovao manje od petsto pređenih kilometara na odometru kada je stigao na trkačku stazu, što samo znači da moćni V12 tek mora da se razradi.

Ovaj posebni Intensa Emozione nalazi se u vlasništvu privrednika Majkla Loka, kome on nije jedini istaknuti model performansi u izdašnoj kolekciji, jer on takođe poseduje Lamborghini Aventador SVJ 63 i unikatni Koenigsegg Agera RS ML model u svojoj garaži.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group