Šta se dešava sa uljem nakon 60.000 pređenih kilometara

Iako se česte promene ulja u vozilima sa agregatima unutrašnjeg sagorevanja smatraju sasvim normalnom stvari, postoje slučajevi ekstremnog zanemarivanja ove obaveze koja neretko iznenađuju mehaničare...

Na raznim platformama možemo sresti brojne snimke koji nam predstavljaju užasavajuće stanje ulja nakon što debelo pređe svoj životni ciklus, sa većinom proizvođača koji pojedinim ljudima uzalud sugerišu menjanje u intervalima od šest do dvanaest meseci, odnosno od 12.000 do 24.000 kilometara.

Na nesreću po jedan Seat Leon 1.8 TSI model, njegov vlasnik je odlučio da provede daleko više vremena na putu između dva servisa, što je potpuno očigledno po stanju njegovog ulja u motoru. Španski kompakt, koji je bliski rođak VW Golf modela, stigao je u radionicu zbog lampice za proveru motora, kako bi tokom inspekcije bilo otkriveno da njegov vlasnik nije menjao ulje tokom čitavih 60.000 pređenih kilometara.

Crna viskozna masa koja izgleda kao gusti sirup, svoj život je startovala kao svetlo obojeni mašinski podmazivač pre mnogo, mnogo vremena. Ulje u ovakvom stanju definitivno oštećuje i smeta radu motora što je bez ikakve sumnje bio slučaj i sa ovmi naširoko rasprostranjenim turbo 1,8 litara velikim četvorocilindrašem kompanije VW.

Nesrećni automobil je pokušao da upozori svog vlasnika da je vreme da se dozove pameti, šaljući mu grešku i paleći indikator za proveru motora zbog neispravnosti varijatora bregaste osovine, koja daje sve od sebe kako bi se spasila sigurne smrti.

Snimak je originalno podeljen putem TikTok platforme i uključen je u kompilaciji sa jednog youtube kanala. Naravno, ako smatrate da se ovakve stvari dešavaju samo polovnim vozilima, verujte da niste u pravu, jer je na JustRolled kanalu moguće videti i brojne druge primere zanemarijavanja, koji uključuju i moćne, sportske, supersportske i luksuzne modele.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group