Slavni klasik kompanije Alfa Romeo na prestižnom svetskom događaju

Više slika

Više slika

Srebrni trkač je jedan od samo 29 primeraka koji su preživeli do danas.

Godišnja aukcija Gooding & Company, Amelia Island, pretvara se u događaj koji ljubitelji italijanskih sportskih automobila ne mogu da priušte da propuste.

Pored velikog broja fantastičnih klasičnih Ferrari modela, aukcijska kuća takođe prodaje veliki broj prelepih Alfa Romeo automobila sledećeg meseca. Vrhunac aukcije je svakako 1955 1900C SSZ model koji oduzima dah, ali nećete pogrešiti, koji god od ponuđenih modela da dodate svojoj kolekciji.

Serija 1900 bila je prvi potpuno novi posleratni model Alfa Romeo i imala je tako ogroman uticaj na odluke o dizajnu i inženjeringu u decenijama koje su tek dolazile. Model koji je u ponudi, sa brojem šasije 01915, jedan je od 39 GT spremnih za trku—ili Super sprintova—koje je konstruisao legendarni proizvođač karoserija Zagato, od kojih je samo 29 preživelo do danas. Automobil ima bogat trkački pedigre, a predstavljen je na legendarnom Mille Miglia događaju 1955. i 1956. godine.

Upečatljiv kupe je finiširan u metalik sivoj boji preko zelene unutrašnjosti i još uvek ima svoj originalni 1.975-litarski Tipo 138 DOHC inline-four motor. Sadašnji vlasnik je automobil nabavio 2017. godine i odmah ga tretirao kompletnom restauracijom vrhunskog kvaliteta. Ako ste bili na Pebble Beach Concours d'Elegance ili Cavallino Classic u Palm Biču tokom poslednjih nekoliko godina, možda ste ga čak i videli lično. Nije ni čudo što aukcijska kuća očekuje da će se prodati za između 1,5 i 2 miliona dolara.

Ipak, ovo nije jedina ponuda za ljubitelje Alfa Romeo brenda - takođe treba napomenuti i 6C 2500 Super Sport Cabriolet iz 1949. godine. Tamnoplavi kabriolet je poslednji model marke koji pokreće motor koji je dizajnirao Vittorio Jano i ima karoseriju Pininfarina. Očekuje se da će se prodati za između 500.000 i 600.000 dolara. Ako tražite nešto više atletsko, tu je i Giulia Sprint GTA iz 1965. Automobil koji je dizajnirao Bertone je završen u zaista posebnoj belo-crvenoj boji i očekuje se da će koštati između 500.000 i 600.000 dolara.

Celokupnu ponudu aukcije možete pogledati klikom na opis galerije.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group