Retki i savršeni klasik nemačkog brenda vredniji od pola miliona evra

Jedan od svega trinaest Mercedes-Benz AMG ‘Hammer’ sedan modela kreiranih u Severnoj Americi odlazi na aukciju koja će se održati četvrtog marta i može biti prodat po nekoj ceni između 575.000 i 625.000 dolara...

Veoma poželjan Mercedes koji možete videti u našoj galeriji, napustio je svoju nemačku fabriku kao 300 E sedan model, sa veoma visokom cenom od 39.500 dolara. Kada je stigao u SAD, on je automatski prebačen u sedište AMG North America brenda u Vestmontu i po ceni od 97.988 dolara transformisan je u divlju mašinu koju možete videti.

Lista Broad Arrow Auctions kuće otkriva da je automobil od tada prošao nekoliko restauracionih projekata predvođenih Hertmurtom Fejhlom, bivšim AMG radnikom koji je bio zadužen za njegovu prvobitnu transformaciju iz 300 E u Hammer model godinama ranije. Fejhl je proveo 12 godina u AMG brendu, posle čega je otišao u RENNtech u SAD, gde je kompletirao poslednju restauraciju.

Transformacija ovog automobila u Hammer varijantu, zahtevala je od prekookeanskog AMG ogranka ubacivanje V8 agregata sa unutrašnjim sagorevanjem. Kompanija je takođe promenila glave duploj radilici, postavku sa četiri ventila i uparila ovaj V8 sa novim menjačem. U svojim danima slave, ovaj automobil je pumpao 385 ks i 564 Nm obrtnog momenta, što je više nego duplo od originalnih cifri performansi.

Brojna druga unapređenja nalaze se na ovom automobilu, uključujući ubacivanje novog sportskog vešanja, sedamnaestoinčne hromirane točkove, kompletan Hammer aerodinamički paket na karoseriji, brojne drvene finiše širom putničke kabine i veliki akumulator koji se sada nalazi u prtljažniku.

Poslednji projekat restauracije u okviru kompanije RENNtech koštao je masivnih 79.000 dolara i automobil sada poseduje 52.422 pređena kilometra na odometru. Iako za nekoga može biti šokantno kada čuje da bi ovaj model mogao biti prodat za 625.000 dolara, sličan Hammer Coupe otišao je novom vlasniku za neverovatnih 761.800 dolara avgusta meseca prošle godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group