Predivni Porsche klasik koji može dostići i pola miliona na aukciji

Predivni Porsche 356B Roadster iz 1962. godine, kreiran od strane belgijske firme koja se bavi izgradnjom karoserija, D’leteren Frères, sledećeg januara odlazi na aukciju...

U standardnoj varijanti, modeli 356 serije sami po sebi predstavljaju veoma dobre automobile i cenjene klasike, ali kompanija D’leteren Frères uspela je da ovu jedinicu učini još poželjnijom, konstruišući 473 primerka 356 modela baziranih na T5 i 248 jedinica baziranih na šasijama T6 modela. Ovaj posebni primerak predstavlja unikatnu 356 varijantu baziranu na T6 šasiji, koja će biti ponuđena kupcima putem aukcijske kuće Barrett-Jackson.

Lista ove kompanije ne pruža previše detalja vezanih za automobil, ali kao što možemo videti, on je ofarban crnom bojom, sa sportskim prednjim i zadnjim branicima i stoji na originalnim točkovima sa hromiranim finišima. Hromirani akcenti su takođe uklučeni u okruženju farova, štopaljki, migavaca i maglenki.

Unutar putničke kabine moguće je videti oker kožu, koja je uključena sredinom dvehiljaditih i deluje u savršenom stanju. Automobil takođe poseduje i patosnice u istom tonu i trokraki upravljač sa drvenim okvirom. Snaga ove mašine dolazi iz 1,6 litara velikog, ravnog četvorocilindričnog agregata, koji u D’leteren Frères izdanju donosi 75 ks, u odnosu na 356 fabričke varijante, koje su na tržište stizale sa 60 ks.

Listing takođe ne otkriva ni detalje o vlasničkoj istoriji ovog automobila, ali naglašava da će biti prodat bez rezerve i da dolazi sa sertifikatom o autentičnosti. Nikakve informacije o pređenoj kilometraži nisu pomenute, niti njegova procenjena cena. Međutim, sličan 1962 Porsche 356B Roadster belgijskog brenda prodat je 2019. godine za gotovo pola miliona evra, tako da slobodno možemo pretpostaviti da će ovaj biti blizu ili će čak, zbog svoje unikatnosti, premašiti ovu sumu bez ikakvih problema.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group