NthMoto predstavlja ultimativnu verziju čuvene američke otrovnice

Dodge Viper možda jeste otišao u istoriju, ali ova zver od sportskog automobila i dalje ostaje jedan od najpopularnijih četovorotočkaša entuzijasta širom sveta...

Posebni Viper model koji vam predstavljamo dolazi iz pogona kompanije NthMoto, koja se bavi modifikacijom otrovnica i razvijanjem duplih turbo punjenja za njih. Kada ovaj brend krene sa modifikacijom slavnih modela, ništa više ne ostaje po starom, a to je bio slučaj i sa ovim automobilom, koji sada isporučuje 2.571 ks i 2.723 Nm obrtnog momenta.

Ove sumanute cifre dostignute su zahvaljujući upotrebi aluminijumskog devetolitarskog V10 motora koji poseduije unikatne rukave cilindara, sistem za ulje sa suvim koritom i brojna druga interna poboljšanja. On takođe poseduje i par masivnih turbo-punjača i više snage od Bugatti Chiron i Ferrari SF90 Stradale modela kombinovano.

Test na valjcima otkrio je da ovaj model pumpa 1.500 ks na zadnje točkove kada ga pokreće gorivo od devedeset i tri oktana, ali da se ova sila povećava na pomenutih 2.571 ks i 2.723 Nm obrtnog momenta kada radi na trkačko gorivo od 117 oktana.

Ove cifre rezultiraju prilično zastrašujućim vremenima ubrzanja, a tokom testiranja automobila na ulici u regularnim uslovima, ljudi kompanije NthMoto bili su u mogućnosti da isprintaju od 96 do 209 kilometara na sat za brutalne tri sekunde i razviju 240 od 160 km/h za svega 2,1 sekundu.

U paru sa ovim brutalnim agregatom dolazi sekvencijalna transmisija koja je zamenila originalni šestostepeni manualni menjač. Da stvar bude gora, ovo čak nije ni najbrži, niti najmoćniji Viper koji je NthMoto brend kreirao, jer je početkom ove godine jedna od njegovih otrovnica razvalila četiristo metara u okviru od 6,9 sekundi pri prosečnoj brzini od 338,4 km/h, što je rekord za superautomobil sa američkog podneblja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group