Novo 'čudo' kompanije Tesla razočaralo na testu prelaznog opsega

Tesla Cybertruck model nedavno je otišao na nezavisni test prelaznog opsega, koji je uživo zabeležen kamerama...

Na pravo iznenađnje, novi Tesla pikap nije uspeo da ispuni reklamirana očekivanja, prevaljujući svega 409 kilometara umesto navedenih 511 km. Tokom testova koji su izvedeni, u obzir su uzeti svi potencijalni faktori koji mogu doprineti ovom lošem rezultatu, ali i sve što je moguće očekivati u budućnosti.

Test je sproveden tokom ranih jutarnjih časova na autoputu kako bi se smanjio uticaj saobraćaja na njegov konačni rezultat. Vozač je krenuo na svoje putovanje sa potpuno punom baterijom, upravljajući Cybertruck modelom sve dok ona nije stigla do nula posto i automobil više nije mogao da se pomeri. Kada se ovo dogodilo, ljudi zaduženi za ovaj test morali su da šlepaju pikap do stanice za punjenje i povežu ga na struju.

Model koji je ovde u pitanju predstavlja Dual Motor Founders Series izdanje sa dvadesetoinčnim točkovima i gumama za sve terene. Ova kombinacija je prema navodima kompanije dovoljno dobra za 511,7 kilometara prelaznog opsega između dva punjenja. Finiširajući čitav test sa svega 409 pređenih kilometara, test vozači su zabeležili umanjenje od 21% u prelaznom opsegu, potvrđenom od strane Tesla brenda lično, dok ovo nije moguće opravdati na bilo koji mogući način.

Bitno je naglasiti da uslovi tokom testiranja nisu bili optimalni za Cybertruck, a kako se navodi,  tokom testiranja spoljna temeratura je iznosila svega sedam stepeni Celzijusa. Pored toga, najveći deo testa izveden pri prosečnoj brzini od 112 km/h. Na kraju, test je odrađen u Teksasu, na relativno niskoj nadmorskoj visini. Pri drugačijim prosčenim brzinama, različitoj nadmorskoj visini i temperaturi, ovi rezultati mogu biti drugačiji.

Da je babi znate već šta, bila bi deda, dok povrh svih ovih faktora, kao loša strana navodi se i potencijalni uticaj guma za sve sezone, koje takođe mogu smanjiti opseg. Naravno, ova verzija oslobođena svega navedenog i u idealnim uslovima, trebalo bi da pređe 547 kilometara na jednom punjenju, što je još odvažnija tvrdnja koju još uvek niko nije proverio. Sve u svemu, ovo je prilično veliko razočarenje za model koji je već imao dosta problema i mana, otkrivenih nakon što je njegova proizvodnja zvanično krenula.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group