Novi SSC Tuatara na valjcima pokazuje da ima više snage od reklamirane

Postoji velika razlika između tvrdnji o snazi u automobilu i stvarnog postizanja tih tvrdnji na valjcima.

Automobili neretko ne ispunjavaju svoje zahteve za snagu, ali SSC Tuatara definitivno nije jedan od njih. Za pokretanje Tuatara modela zadužen je 5,9 litara veliki V8 agregat sa dvostrukim turbopunjačem i ravnom radilicom, koji je napravio brend Nelson Racing Engines. SSC je dugo tvrdio da je ovaj V8 dobar za 1.750 KS na E85 i 1.350 KS na gorivu od 91 oktana, što su izvanredne cifre za nešto što je u suštini dozvoljeno za regularne puteve.

Međutim, par video snimaka nedavno podeljenih na SSC-ovoj Instagram stranici otkriva da je ovaj motor moćniji nego što se tvrdi. U prvom snimku, sam V8 prolazi kroz dinamometar motora i dostiže maksimalnu snagu od 1.890 KS, što je skoro 150 KS više od zvaničnih tvrdnji ovog proizvođača automobila. Vredi napomenuti da nisu date nikakve informacije o tome na kom je gorivu motor radio u vreme testa.

Drugi video objavljen na Instagramu prikazuje prvi Tuatara model, prepoznatljiv po crno-crvenim akcentima, privezan za Mustang valjke. Nema informacija o tome koliku snagu automobil zapravo pumpa kroz zadnje točkove, ali ako ima relativno male gubitke u pogonu, bez ikakvih problema bi mogao da šalje više od 1.700 KS na trotoar.

U maju, brend SSC je postavio novi rekord najveće brzine za proizvodna vozila sa svojim Tuatara automobilom, dostigavši 474,8 km/h tokom testova duž piste dugačke 3,7 kilometara u svemirskom centru Kenedi. Ovaj test je usledio nakon što je automobil dostigao prosečnu brzinu od 455,3 km/h u dve test vožnje januara meseca 2021. godine.

Tuatara je postao globalna zvezda u oktobru 2020. kada je SSC tvrdio da je zabeležio prosek najveće brzine od 508,73 km/h. Ta tvrdnja je brzo opovrgnuta kada je postalo jasno da su problemi sa podacima doveli do netačnosti u zabeleženoj brzini.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group