Novi DNG superautomobil u čast inžinjerskog genija i slavnog proizvođača

Više slika

Više slika

DeLorean Next Generation Motors (DNG) brend otkrio je da pored rada na novom specijalnom modelu, koji će pružiti omaž Džonu Deloreanu, on istovremeno razvija projekat daleko pristupačnijeg superautomobila baziranom na C8 generaciji Chevrolet Corvette jedinice...

Kompanija DNG Motors pojavila se na radaru prvi put pre oko dvanaest meseci najavivši planove za svoj prvi model, nazvan Model JZD. DNG ne smemo mešati sa DeLorean brendom, koji trenutno kreira potpuno električni model performansi nazvan Alpha5, jer je DNG pokrenut od strane Ketrin Delorean, ćerke Džona Deloreana. Novoosnovana firma takođe ima potpuno drugačiji pristup kada je reč odavanju pošte slavnom proizvođaču.

Smešten u samoj srži opsega ove firme, novi model predstavljaće superautomobil srednjeg motora, baziran na moćnom Corvette automobilu. DNG još uvek nije odredio ime svom novom proizvodu, ali je za Hagerty publikaciju potvrdio da će on biti jeftiniji i pristupačniji od Model JZD serije. C8 nije samo dobra baza zbog toga što je najpristupačniji sportski automobil srednjeg motora na svetu, već zbog toga što je Džon Delorean proveo sedamnaest godina u GM-u kao šef Chevrolet brenda, gde je urgirao za kreiranje Corvete modela srednjih motora, zajedno sa Zorom Arkusom Duntovom.

Iako je rad na ovom modelu i dalje u ranoj fazi, Ketrin Delorean tvrdi da će DNG Motor zameniti šasiju Corvette modela sa svojim ličnim dizajnom koji uključuje vrata galebova krila, baš kao i originalni DMC-12. Pun opseg promena kreiran pod poklopcem motora za sada nije otkriven, ali Deloreanova dodaje da će njena filma sarađivati i sa brojnim poznatim specijalistima iz tjuning sveta.

Objavljeni su brojni renderi predstojećeg modela, ali ostaje potpuno nejasno da li će proizvodne jedinice u potpunosti ličiti na ovaj koncept dizajnerskih rešenja. Sudeći prema Ketrin Delorean, izgradnja DeLorean modela baziranog na Corvette seriji omogućiće joj da kompletira priču svog oca i izgradi automobil iz snova njemu u čast.

Pomenuti Model JZD kompanije DNG biće na vrhu njegove postavke, a ovde se radi o ručno kreiranom automobilu koji košta značajno više od 125.000 dolara, sa koliko se očekuje da stigne Alpha5 originalnog DeLorean brenda. Ovaj model će biti kreiran u ograničenoj seriji od svega 42 primerka širom sveta i takođe će posedovati vrata u stilu galebovih krila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group