Nissan GT-R50 - najegzotičniji model serije oslobođen svih ograničenja

Kada su kompanije Nissan i Italdesign odlučile da postanu partneri radi kreiranja modifikovane GT-R serije, one su predstavile plan o stvaranju svega pedeset jedinica ovih specijalnih modela...

Svakome ko je bio dovoljno srećan da poseduje milion evra u to vreme, ali nije uspeo da stigne do jedne ovakve mašine, sada sa ukazala prilika da to nadomesti, jer je jedan od ovih retkih primeraka izašao na tržište. Opisan kao Nissan GT-R oslobođen svih ograničenja praktičnosti i uštede novca, GT-R50 model prvi put je stvoren kao konceptualni dizajn, u čast pedesete godišnjice GT-R serije i kompanije Italdesign.

Predstavljena 2018. godine, čitava flota od pedeset jedinica završena je dve godine kasnije, dok su kupcima nuđene brojne kombinacije boja, kao što su Liquid Silver, koju možemo videti na ovom posebnom primerku, smeštenom na prodajnoj listi Legendary Motorcars kuće. U to vreme, ova posebna nijansa predstavljala je opciju od 25.000 evra ili 24.522 dolara u trenutnom odnosu.

Ispod ove boje, Nissan GT-R50 model i dalje poseduje V6 motor, ali je on podignut na 3,8 litara zapremine i ručno je kreiran i tjuniran od strane Nismo odeljenja, tako da sa dva turbo punjača donosi 710 ks i 780 Nm obrtnog momenta.

Iako novi kupac neće imati priliku da potpuno specifikuje ovaj automobil lično, što je, po svim merilima veoma zanimljivo iskustvo, on ipak može biti potpuno miran zbog činjenice da je on dobro prilagođen već stigao. Pored skupocene farbe, orginalni vlasnik se opredelio i za 35.000 evra vredno zadnje hidraulično krilo.

Sudeći prema Legendary Motorcar kući, ovaj posebni primerak nikada nije vožen i na odometru poseduje kilometražu od isporuke. Kada je stigao iz fabrike, automobil je vredeo 1,1 milion dolara, ali Legendary Motor Cars nije naveo cenu kada je istakao prodajnu listu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group