Neverovatno retki Pininfarina Ferrari Testarossa Spider odlazi na aukciju

Kompanija Ferrari možda jeste kreirala 7.177 Testarossa modela tokom životnog ciklusa ove linije, ali jedna verzija koja nije kreirana u proizvodnoj seriji jeste ona koja je stigla bez krova...

Upravo to je ono što Pininfrina Spider Special Production automobil čini zaista specijalnim, međutim, ono što ovu posebnu jedinicu čini još posebnijom jeste to što dolazi sa svega 413 pređenih kilometara.  

Kupci iz tog vremena zahtevali su proizvodne Testarossa Spider modele, ali je Ferrari zaključio da je jedino logično izgraditi samo jedan primerak za tadašnjeg predsedavajućeg kompanije Fiat, Đanija Agnelija. Svaki drugi Testarossa kabriolet na planeti kreiran je od strane neke druge firme u veoma ograničenim izdanjima, dok se oni konstruisani u pogonima brenda Pininfarina, kao što je ovaj koga vam ovde predstavljamo, smatraju najpoželjnijim.

Sudeći prema listi aukcijske kuće RM Sotheby’s, ova firma je za zadatak imala da izgradi sedam jedinica specijalne Spider adaptacije za kraljevsku porodicu Bruneja. Tokom ovog procesa, Pininfarina je kreirao veoma mali broj modela za veoma važne klijente, uključujući i osobu koja je zahtevala ovaj automobil. Iako ova mašina nikada nije bila registrovana za korišćenje na putevima, ona je potpuno spremna da pojede svaki kilometar koji naredni vlasnik bude postavio pred nju.

Kao što je moguće videti putem zvaničnog snimka, koji vas očekuje ispod teksta, ova jedinica se nalazi u izvanrednom stanju, što duguje kompletnoj restauraciji koja je koštala negde oko 177.000 evra. Nakon decenija garažiranja i statičnog izlaganja, ovaj model je proveo još neko vreme u kući kompanije Pininfarina, gde je detaljno ofarban u originalnu boju, dobio osveženje enterijera i vraćen u potpuno funkcionalno stanje.

Nakon ovoga, automobil je poslat u Carrozzeria Zanasi, istu onu kompaniju koja se bavi finiširanjem modernih Ferrari superautomobila. Ovde je prošao kroz opsežan proces mehaničke restauracije, tokom kog je dobio novo kvačilo i pumpu goriva. Ko god da kupi ovaj specijalni Ferrari 5. novembra, ne dobija samo neverovatno retki automobil, već i potpuno novu mašinu, koja je potpuno spremna za žestoku vožnju.

Naravno, svako ko se bude nadmetao za ovaj Pininfrina Spider Special Production model putem aukcije, može očekivati da sa njim može otići lakši po prvobitno procenjenoj ceni koja se može zaustaviti bilo gde od 1.625.119,64 do 2.089.439,54 evra. Naravno, ovo nikako neće biti jeftin model, tako da za svakog pravog kolekcionara koji će pokušati da ga ugrabi on neće predstavljati ništa više od izložbene jedinice u garaži.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group