Multimilijarder sipao dizel u svoj voljeni McLaren F1 GTR

Sipanje pogrešnog goriva u automobil predstavlja noćnu moru svakog vozača...

Na našem kontinentu dizel i benzin se na pumpama gotovo uvek nalaze jedan pored drugoga, dok boja na pištoljima za sipanje nije uvek dovoljno dobar indikator onoga što će iz njih izaći, stoga je ova pojava toliko česta upravo kod nas.

Podaci iz 2016. godine navode da je preko 150.000 Britanaca uspelo da pogreši te godine, ali smo potpuno sigurni da ni jedan od njih nije vozio McLaren F1 GTR kada se to dogodilo. Međutim, jedan izuzetno bogati preduzetnik, kolekcionar autombila i trkački vozač Fransoa Perodo, počastio je svoju ikonu i njen BMW V12 motor dizelom, koji je sipao junački do čepa.

Otkrivajući svoju tužnu priču putem svog Instagram naloga, Perodo je objasnio kako se jednog dana dogovorio da se provoza sa svojim prijateljima, koji voze Porsche Carrera GT i Ferrari 488 Pista modele, radi kreiranja prilično interesantnog konvoja od tri egzotična automobila.

Perodo se osećao prilično optimistično kada je stao na benzinsku pumpu u Londonu kako bi sipao gorivo, ali je umesto benzina natankao svoj superautomobil dizelom, grabeći prvi pištolj koji je bio dostupan i čija je plava drška izgledala prilično slično plavoj na visokooktanskoj BP Ultimate benzinskoj točilici.

Talentovani i povremeni vozač trkačkih automobila, koji je osvojio titulu u svojoj klasi na Le Mans 24 Hours trci 2021. godine, naglasio je da je veoma teško postaviti evropski dizel pištolj u uski benzinski grlić rezervoara modernih evropskih automobila, ali pošto je njegov F1 sa Lar liverijom prilično star i GT varijanta kreirana za takmičenja, on poseduje širi grlić rezervoara radi bržeg punjenja.

Kada je automobil odbio da startuje, uprkos što je motor zaverglao, Perodo je pomislio da je ovo samo promenjiva temperamentnost starog trkačkog automobila. Međutim, izvor problema je identifikovan nakon nekog vremena, dok je najveća ironija u tome što je gazda Perenco imperije, veoma moćne naftne kompanije, nekada bio upravo njegov pokojni otac, koji ju je osnovao davne 1975. godine.

Fotografija na instagramu predstavlja mehaničara koji izvlači dizel iz rezervoara ove F1 mašine, nakon čega je čitav sistem morao biti ispran. Perodo priznaje da je napravio veoma glupu grešku, ali nije pomenuo da li su ostala bilo kakva trajna oštećenja nakon ovog incidenta. U komentarima je moguće videti brojne poruke prepune saosećanja, uključujući i one od vozača koji su uspeli da pomešaju gorivo u retkim i egzotičnim modelima, uključujući i jednog koji je vozio Ferrari F40 u to vreme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fanch (@fanchracing)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fanch (@fanchracing)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group