Moćni kineski terenac i najskuplja mašina u klasi svih vremena

Više slika

Više slika

Karlmann King je najskuplji terenac na svetu sa cenom od dva miliona dolara, a on u suštini predstavlja kineski pristup kreiranju Ford F-550 modela...

Kinezi su postali poznati po stvaranju nekih od najneverovatnijih, ali i najpristupačnijih modela, koji svetu nude sličan kvalitet po mnogo nižim cenama, ali kao što nisu nepoznati po svojim savšrenim plagijatima čuvenih linija, oni povremeno znaju da kreiraju i neke potpuno nenormalne modele.

Dizajniran od strane kineske kompanije IAT, King terenac ponudiće svojim kupcima ekskluzivno iskustvo, različito od bilo kog drugog i to po ceni od dva miliona dolara, u baznoj formi, ili 3,8 miliona, za svakog kupca koji poželi određene modifikacije, koje uključuju i oklopne panele karoserije.

Iako možda deluje kao da za svoj izgled duguje stelt bombarderima, ne postoji ništa stelt vezano za ovaj masivni terenac. Zapravo, on je toliko veliki da je korišćena šasija modela F-550 kako bi bio sastavljen, zajedno sa 6,8 litara velikim V10 motorom, za koji se tvrdi da će u njegovom slučaju proizvoditi oko 400 ks.

Čak i sa svom tom snagom, jedino što će ovaj monstrum moći da razvije jeste 140 km/h, što je malo čak i po standardima Povratka u budućnost. Međutim, kada imamo u vidu širinu modela od 2,5 metara i težinu od šest tona, ne predstavlja nikakvo iznenađenje što je njegova brzina toliko limitirana.

Ipak, enterijer putničke kabine čini mesto gde King oživljava. Unutra se mogu pronaći ambijentalno osvetljenje, sklopivi televizor široke dijagonale, nespresso mašina i mehaničnki stolovi na podizanje. Sve što se može unutra pronaći, jednostavno se ne može uporediti ni sa jednim terencem kog se možemo setiti i samo nekoliko luksuznih limuzina može uporediti i to približno sa bogatstvom ove kineske tvrđave, osim ako nisu dodatno tjunirane, naravno.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group